NEC in evenwicht tegen Heerenveen

NEC en Heerenveen hielden elkaar zondag in evenwicht. Na een voortvarend begin van de Friezen, die binnen 5 minuten de bal al achter Babos hadden liggen, leek het een enerverend duel te worden tussen beide subtoppers. Maar naarmate de eerste helft vorderde en Heerenveen kansen bleef missen, kwam NEC terug in de wedstrijd dankzij een benutte penalty in de 39e minuut van El-Akchaoui: 1-1.

Been greep direct na de gelijkmaker in. Hij haalde de falende Bouaouzan naar de kant en bracht met Van Beukering een aanspeelpunt om het spel houvast te geven. Aan het begin van de tweede helft wisselde Been ook de andere twee aanvallers Janssen en Rommedahl voor de goed invallende Ntibazonkiza en Kivuvu.

In de tweede helft probeerde NEC het spel te dicteren en af en toe counterde Heerenveen, maar fraai was het allemaal niet. NEC schiet met het gelijkspel weinig op en staat nog altijd drie punten achter de gewenste achtste plaats.