NEC is verbijsterd over houding Saïdi

WERKWEIGERING Ntibazonkiza niet tegen Feyenoord

Bij NEC waren ze gis­termiddag nog steeds niet beko­men van de ‘zaak-Saïdi’. Aanvaller Saïdi Ntibazonkiza weigerde uit te komen tegen Feyenoord, tenzij NEC zijn contract onmiddelijk zou openbreken en verbeteren.

Carlos Aalbers was de eerste die met de muiterij van de Burundees te maken kreeg. „ Saïdi kwam don­derdag na de training naar mij toe en vertelde dat hij ontevreden was over zijn contract”, aldus de tech­nisch directeur van NEC. „Hij wil­de uiterlijk de volgende dag horen dat hij meer geld zou krijgen, an­ders zou hij niet spelen tegen Feye­noord. Ik viel van mijn stoel van verbazing. Ik heb hem wel verteld dat we daar niet op in zouden gaan. Stel je voor dat we dat de­den. Dan heb je elke week een spe­ler aan je bureau die meer wil.”

Aalbers’ hoop dat de spits tijdig tot bezinning zou komen, werd niet bewaarheid. Ook Saïdi’s zaak­waarnemer Ger Lagendijk wist de halsstarrige Afrikaan niet tot rede te brengen. Zaterdagochtend, vlak voor de laatste traing voor de sei­zoensouverture, bracht Ntibazon­kiza trainer Dwight Lodeweges op de hoogte van zijn stakingsactie.

„Een drama”, noemde de coach de weigerachtige opstelling van zijn speler. „Daarmee gooide hij de he­le voorbereiding op de wedstrijd tegen Feyenoord in de war. Op de eerste plaats omdat de andere spe­lers totaal niet wisten wat ze met deze situatie aan moesten. Maar ook het hele wedstrijdplan viel aan duigen. We hebben de hele week getraind met een team waar­van Saïdi deel zou uitmaken. En dat valt dan ineens weg.”

Lodeweges liet zich gistermiddag Kuip niet verleiden tot het aankon­digen van onomkeerbare maatrege­len. „Het is nu aan de club en aan Saïdi zelf hoe dit verder gaat.” De halsstarrige houding van Ntiba­zonkiza staat trouwens niet op zichzelf. De aanvaller kwam eind vorig jaar een nieuw, verbeterd contract overeen met NEC. De spe­ler weigerde de verbintenis echter te tekenen, omdat hij vond dat de club ervoor moest zorgen dat zijn vrouw en kind een verblijfsvergun­ning zouden krijgen. Carlos Aal­bers: „Maar in dit geval gaat het puur om de centen. Saïdi heeft vo­rige week een gesprek gehad met de IND. Ik begrijp dat zijn gezin op korte termijn een visum krijgt voor negentig dagen. Dus dat pro­bleem lijkt opgelost.”

Maar inmiddels heeft de speler voor zichzelf een nieuw probleem gecreëerd. NEC maakt vandaag be­kend welke consequenties het ver­bindt aan de werkweigering van Ntibazonkiza.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.