NEC kan slagje slaan met zege op Heracles Almelo

Janssen neemt opnieuw plaats over van niet fitte Van Beukering.

Hoewel NEC nog nooit verloor in het Polman Sta­dion hechtte Mario Been gister­morgen weinig belang aan die hoopgegevende statistieken. „ Je moet het toch altijd weer zelf doen”, zei de trainer van NEC aan de vooravond van de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

Net als alle andere wedstrijden wil Been ook nummer 22 van het sei­zoen winnen. „Helemaal omdat we de aansluiting met de eerste acht niet willen verliezen. Pak je drie punten kun je zomaar twee plekken stijgen”, wist de Rotter­dammer die na de nederlaag tegen FC Groningen en de winst van FC Utrecht op De Graafschap met zijn ploeg gezakt is naar de negen­de plaats.

Op het Almelose kunstgras kan Been – net als tegen FC Groningen – opnieuw geen beroep doen op zijn spits Jhon van Beukering. De vele trainingen op het kunstgras van Achilles’29 (NEC verhuisde de afgelopen week herhaaldelijk naar Groesbeek omdat de eigen velden onbespeelbaar waren) hebben hun tol geëist bij de Arnhemmer, die last heeft gekregen van de on­derrug. „Het is duidelijk geen on­dergrond voor Jhon”, wist Been die klaar is met die andere spits, Collins John. „Collins zit niet meer bij de selectie. Hij traint nu bij Jong NEC. Als mens vind ik hem een prima jongen. Als voet­baller begrijpt hij het niet. Collins is niet fit genoeg om aan te kun­nen sluiten bij de groep. Dat vind ik dermate teleurstellend dat ik hem teruggezet heb.”

Anders dan tegen Groningen speelt Been vanavond weer met vier verdedigers. Milano Koenders neemt de plek in het centrum over van de geschorste Ramon Zo­mer, die woensdag tegen een rode kaart opliep.

Op het middenveld keert Bas Si­bum terug die volledig hersteld is van zijn pijnlijke hamstrings. In die linie krijgt Lorenzo Davids de taak Heracliet Ricky van den Bergh het leven zuur te maken. „ Lorenzo kan goed ‘ vanaf een man spelen’”, wist Been. „En Van den Bergh is niet het type dat ach­ter z’n tegenstander aangaat. Al schuilt daar ook weer een gevaar in. Laat je hem alleen achter, kan-ie bij balverlies levensgevaar­lijk zijn. Daarom zullen we gecon­centreerd moeten blijven voetbal­len.”

De thuisclub mist vanavond Mar­nix Smit (enkel), Karim Bridji ( knie), Sebastiaan Steur ( lies) en Mark-Jan Fledderus ( lies). De rest van de groep is fit.

Opstelling NEC: Babos; Fernandez, Pothuizen, Koenders, El-Akchaoui; Sibum, Schöne, Davids; Bouaouzan, Jans­sen, Rommedahl.
 

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.