NEC komt in blessuretijd naast 9 man PSV

PSV was beduidend sterker dan NEC. Danko Lazovic brak de ban maar luidde met twee domme acties ook het Eindhovense puntenverlies in (1-1).

PSV-trainer Dwight Lodeweges zag zijn toekomstige werkgever NEC lang de Eindhovense druk weerstaan om vroeg in de tweede helft er toch onder te bezwijken. Onder anderen Ola Toivonen, Edison Méndez en Timmy Simons vonden de Nijmeegse doelman Gábor Babos op hun weg.

PSV brak in de 52ste minuut de ban uit een strafschop. Danko Lazovic, die de penalty kreeg na een overtreding van Milano Koenders, benutte de buitenkans en vierde het doelpunt door zijn shirt uit te trekken. Dat was zeker een domme actie, omdat de Servische spits zeven minuten na zijn treffer voor een al even domme handsbal zijn tweede waarschuwing kreeg.

NEC slaagde er niet in de numerieke meerderheid uit te buiten. Pas nadat Méndez voor een charge op de benen van Lasse Schöne direct rood had gekregen, voerden de Nijmeegse gasten de druk op. In blessuretijd tekende Tim Janssen op aangeven van Dennis Rommedahl voor de gelijkmaker.

Door de overwinning van FC Twente op AZ was de Champions League-voorronde al uit zicht verdwenen voor PSV. Ondanks het puntenverlies kunnen de Eindhovenaren nummer drie Ajax nog achterhalen. Het punt biedt NEC nog zicht op het bereiken van de play-offs om een plaats in de Europa League.

Bron: Voetbal International