NEC komt tekort tegen Tenerife

NEC heeft het afgelo­pen weekeinde een nuttig oefen­tripje naar de Canarische Eilanden gemaakt. De Nijmeegse ploeg ver­loor zaterdagavond met 2- 0 van CD Tenerife en keerde gistermid­dag terug in Nederland, waar het team zich kan gaan opmaken voor het competitieduel tegen VVV Venlo, zaterdag in De Goffert.

De ruimte voor de tussentijdse ex­cursie naar het Spaanse vakan­tie- eiland ontstond doordat het ge­plande competitieduel tegen FC Utrecht verboden werd door bur­gemeester Thom de Graaf, die on­voldoende politie op de been kon brengen. Een uitnodiging van CD Tenerife, de voormalige club van Roy Makaay, voorkwam een on­welkome onderbreking van het rit­me.

Trainer Dwight Lodeweges keek gistermiddag na aankomst in Ne­derland redelijk tevreden terug op de driedaagse reis. „We zaten in een keurig hotel, hebben weer wat tijd samen doorgebracht en een wedstrijd gespeeld tegen een club uit de Primera Division, een tegen­stander van niveau waar elke Ne­derlandse club het lastig tegen zou hebben.”

Voor gastheer Tenerife vormde het duel de afsluiting van de voor­bereiding op het nieuwe seizoen in de Primera Division waarin de club de afgelopen zeven jaar ont­brak. Volgende week vieren de blanquiazulos hun terugkeer op het hoogste podium met een uit­wedstrijd tegen Real Zaragoza.

Bij NEC ontbraken Niels Wellen­berg en Björn Vlemincks in de stamformatie. De rechtsback is na zijn rode kaart tegen Roda JC niet inzetbaar tegen VVV en moest daarom zijn plaats afstaan aan Mitchell Burgzorg. De Belgische spits kreeg op Tenerife last van zijn bovenbeen. Lodeweges gaat er­van uit dat hij zaterdag weer inzet­baar is. „Volgens de medische staf is het niet ernstig en kan hij uiter­lijk dinsdag weer aansluiten bij de rest van de groep.”

De eilandbewoners namen zater­dag na een klein kwartier de lei­ding. Spits Nino omzeilde de bui­tenspelval en gaf doelman Gábor Babos het nakijken: 1- 0. „We be­gonnen niet best, maar na dat doel­punt hebben we het goed opge­pakt en waren we geruime tijd ge­lijkwaardig”, vond Lodeweges.

In de tweede helft zakte het peil behoorlijk, constateerde de NEC- trainer. „ In de rust zeiden we nog dat er misschien wel iets inzat voor ons. Maar na de pauze gingen zelfs de basisdingen niet goed meer. Dat had misschien ook wel te maken met de wissels. Je wilt ook de andere jongens laten voetballen, maar dat gaat dan wel ten koste van de vastigheden.”

Tenerife gooide na een uur spelen de deur in het slot. Het was de Ar­gentijnse middenvelder Román Martinez die Babos voor de twee­de maal passeerde: 2- 0.

Opstelling NEC: Babos; Burgzorg, Van Eijden (46. Wellenberg), Zomer, El- Ak­chaoui; Radomski (46. Kivuvu), Schöne, Davids; Fejzullahu, Van Beukering (62. Ten Voorde), El Kabir (62. Worm).

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.