NEC ligt achter op schema

De recente geschiede­nis leert dat een eredivisieclub een punt of 45 nodig heeft om aan het eind van het seizoen de play-offs voor de Europa League te halen. NEC, dat op die extra wedstrijden­reeeks mikt, loopt na twee nederla­gen, een overwinning en een ge­lijkspel, zaterdagavond tegen VVV Venlo (1-1) tot nu toe een op een. De conclusie is gewettigd dat de ploeg van coach Dwight Lodewe­ges achter op schema ligt.

Ondanks een nederlaag bij Feye­noord (2-0) kende NEC een sterke competitiestart. Vooral tegen Hee­renveen (4-1) maakte de Nijmeeg­se ploeg veel indruk. Tegen Roda JC liet het Nijmeegse spel vervol­gens veel te wensen over. En ook tegen VVV presteerde het elftal on­der de maat, in elk geval voor de pauze.

Lodeweges: „Wij willen volgens een bepaald systeem tot aantrekke­lijk voetbal komen. Tegen Heeren­veen lukte dat heel goed, maar te­gen VVV zijn we het belangrijkste vergeten: het begint met een hele­boel strijd. Dat ontbrak in de eer­ste helft. We begonnen nog wel aardig, maar na een kwartier ga­ven we de wedstrijd uit handen.”

Nieuweling VVV, na vier duels nog ongeslagen, leek zaterdaga­vond beter te beseffen waar het om draaide. De Limburgers won­nen voor de pauze veruit de mees­te duels. Het was dan ook niet on­verdiend dat de bezoekers na ruim een half uur de leiding namen. Mitchell Burgzorg, de vervanger van de geschorste Niels Wellen­berg, dacht alle tijd te hebben om een pass van Ramon Zomer te con­troleren. Dat was niet zo; de felle Niels Fleuren veroverde de bal en zette Keisuke Honda aan het werk. De Japanner, die waarschijnlijk voorlopig behouden blijft voor de club uit Venlo, zag spits Sandro Ca­labro moederziel alleen voor het doel van Gábor Babos staan: 0- 1.

Lodeweges had aan een kwartier­tje pauze genoeg om zijn pupillen weer bij de les te krijgen. NEC pak­te de zaken in het tweede deel veel energieker aan. De Nijmeegse ploeg kreeg daarbij een prettig steuntje in de rug in de vorm van een snelle gelijkmaker. Met een cu­rieuze omhaal werkte Ramon Zo­mer een corner van Youssef El-Ak­chaoui in het Limburgse doel, doel­man Dennis Gentenaar was kans­loos: 1-1.

Verder liet de VVV- goalie, harts­tochtelijk toegejuicht door zowel de Venlose als de Nijmeegse aan­hang, het niet komen. Gentenaar reageerde fantastisch op inzetten van Lorenzo Davids, Lasse Schöne en Moestafa El Kabir en had de mazzel dat Björn Vleminckx in kansrijke positie faalde.

Lodeweges keek na afloop me ge­mengde gevoelens terug op het duel. „Ik ben blij met de manier waarop het elftal zich na rust te­rug in de wedstrijd heeft geknokt. Maar een punt tegen VVV is niet genoeg. Ik hoop dat dit een goede les voor ons is geweest; goed voet­ballen prima, maar eerst je duels winnen.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.