NEC ontsnapt op De Dijk met een gelijk spel

NEC heeft zojuist op De Dijk in Volendam met 1-1 gelijk gespeeld tegen de plaatselijke FC, dankzij een doelpunt in de laatste seconde van de wedstrijd, wederom van Koenders.

In een gezapige eerste helft speelden beide teams erg afwachtend. De grootste kans was er in de 6e minuut voor Davids die een bal over het lege doel schoot, weliswaar uit een lastige hoek. Janssen kreeg nog een kans maar Volendam keeper Verhoeven redde knap. Hierna bloede de wedstrijd dood mede door de vele overtredingen van beide kanten.

Pothuizen wordt toegesproken door Scheidsrechter van Egmond                           Fernandez gevloerd

Been is niet tevreden over de 1e helft

NEC begon ongewijzigd aan de 2e helft maar na 2 minuten moest Pothuizen het veld al geblesseerd verlaten. Zijn vervanger was Koenders. Nadat Platje in de 52e minuut de 1-0 voor Volendam scoorde greep Been in en wisselde middenvelder Radomski voor aanvaller Bouaouzan. Het spel werd door deze wissel een stuk interessanter. NEC ging aanvallender spelen maar er kwam ook meer ruimte achterin voor Volendam.

NEC had een penalty moeten krijgen toen de snelle Bouaouzan werd gevloerd binnen de 16. Scheidsrechter van Egmond en zijn assistenten dachten echter eerder aan een schwalbe.

Met nog een kwart wedstrijd te spelen werd Worm gewisseld voor El Kabir. NEC wist echter nauwelijks nog kansen te creëren. In de laatste seconden van de wedstrijd wist Koenders echter toch nog te scoren bij de meest gepasseerde club van de Eredivisie. NEC ontsnapte hierdoor aan een blamage.

Voortaan nooit meer met een geel/zwarte (rug)sponsor spelen!

Koenders vervangt de geblesseerde Pothuizen                         Volendam scoort de 1-0