NEC overweegt juridische stappen tegen Saidi

NEC bereidt juridische stappen voor tegen de muitende Saidi Ntibazonkiza. De aanleiding daarvoor is de proefstage die de aanvaller uit Burundi vorige week in het geheim heeft gelopen bij Red Bull Salzburg. "Maandag gaan we met onze juristen bekijken welke stappen we nu gaan nemen", aldus technisch directeur Carlos Aalbers.

"We hebben geen andere keuze", stelt het bestuurslid van de Nijmegenaren. "Saidi blijft werk weigeren, reageert helemaal nergens op en blijkt nu ook achter onze rug om bij een andere club mee te hebben getraind. Dat kunnen we niet tolereren." Ntibazonkiza eiste drie dagen voor het begin van de competitie een salarisverhoging. NEC werkte niet mee, en dus liet de aanvaller zich niet meer zien.

NEC en Ntibazonkiza bereikten in januari overeenstemming over een nieuwe verbintenis, maar die was blijkbaar in de ogen van Burundees onvoldoende. De 21-jarige Afrikaan, die een maximale boete kreeg opgelegd, debuteerde op 18 november 2006 in de Nijmeegse hoofdmacht en speelde in totaal 41 competitieduels voor NEC.

Bron: De Telegraaf

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.