NEC reageert woedend op uitlatingen van Germinal

NEC is woedend op Germinal Beerschot. De Belgische club zegt dat NEC voorafgaand aan de onderlinge wedstrijd niet adequaat heeft gereageerd op signalen voor ongeregeldheden. "Het is een schande dat Germinal naar anderen wijst", reageert Jan Bluyssen, manager operations van NEC, maandag in AD/Sportwereld. Kort voor de geplande oefenwedstrijd tussen NEC en Germinal braken rellen uit. Daarbij raakten drie supporters van NEC en twee stewards gewond. Ook werd geprobeerd de spelers van NEC aan te vallen. Het oefenduel ging uiteindelijk niet door. Volgens een woordvoerder begon de onrust toen een groep van zo’n zeventig tot tachtig supporters van Germinal onderling ruzie kreeg en met elkaar op de vuist ging.

"We hebben vooraf per mail van Germinal en de Antwerpse politie gehoord over geruchten dat een groep van vijftig hooligans eventueel deze kant op zou komen", stelt Bluyssen. "Maar de politie en Germinal wilden deze geruchten nooit concreet maken. Was dat wel gebeurd, dan hadden we het duel meteen afgelast. Zaterdag hoorden we opeens dat er mensen met een stadionverbod bij waren."

"Daar is nooit eerder over gesproken. Als een groep zo buiten proportioneel over een park raast, waarbij zoveel onschuldige mensen geraakt worden, dan is dat crimineel gedrag. Dan moet je niet naar anderen wijzen, maar eerst zelf verantwoordelijkheid nemen", aldus Bluyssen.

Bron: Algemeen Dagblad

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.