NEC slaat toe in de laatste 10 minuten

NEC heeft vandaag, in de Glasbak, met 2-2 gelijk gespeeld in een spannende, maar matige Gelderse derby.

De eerste mogelijkheid was voor NEC via Vleminckx, die over kopte. Aan de andere kant schoot Nilsson na een mooie kapbeweging over. Vitesse nam in het begin duidelijk het initiatief, maar kwam goed weg toen Pietje Velthuizen de doorgebroken Fejzullahu afstopte. Daarna zakte het niveau van de Gelderse derby zienderogen, al had Molhoek nog wel een enorme kans, maar hij kon van dichtbij geen kracht zetten. NEC en scheidsrechter Jan Wegereef gingen door op het moment dat Rens van Eijden op de grond lag te creperen van de pijn en zagen Vitesse plots een messcherpe counter uitvoeren. Hofs hield voor de goal het overzicht en tikte breed op de vrijstaande Kolk, die simpel binnen schoof; 1-0.

Na rust gaf NEC wat meer druk, maar NEC mistte de creativiteit om echt dreigend te worden. Vitesse was via Claudemir dichtbij een tweede treffer. NEC had via een van richting veranderd schot van Davids een enorme kans, maar de bal caramboleerde tegen de paal. Velthuizen reageerde kort daarop attent op een venijnig schot van El Kabir. Daarna luwde het offensief en werd de wedstrijd bijzonder vervelend. Met een kopbal dacht Claudemir de derby te beslissen: 2-0.

NEC bracht daarop "Potje in de spits" in als breekijzer, maar de routinier kwam niet verder dan een schot naast en een gele kaart. Het bracht echter wel vuur dat NEC vrijwel de hele wedstrijd mistte in de slotfase. NEC tapte plots uit een ander vaatje. Dat resulteerde uiteindelijk in een prachtige 2-2.

Ramon Zomer bracht met een kopbal, op een verre ingooi van Vleminckx, in de 87e minuut de spanning terug : 2-1. Diep in de, terechte, blessuretijd schoot Arek Radomski via het lichaam van Van Diermen de gelijkmaker tegen de touwen: 2-2.

Klik hier voor de statistieken over De Gelderse Derby.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.