NEC speelt 1-1 tegen 9 gloeilampen

En ook voor de 33ste keer heeft NEC helaas niet weten te winnen van de gloeilampen uit Eindhoven. Het feit dat PSV uiteindelijk de wedstrijd uit moest spelen met 9 man hielp NEC waarschijnlijk aan één puntje.

Vanaf het begin kreeg NEC een bombardement aan kansen te verwerken. Babos hield de ploeg overeind. Pas na een half uur kreeg ook NEC kansen. De prima spelende Schöne en Janssen misten beide in kansrijke positie.

Na rust ging Lazovic over de knie bij Koenders. De Serviër benutte de penalty zelf en kreeg daarna geel omdat hij z’n shirtje uittrok. Even later kreeg hij zijn tweede gele kaart. Tegen tien man had NEC wat meer initiatief. Ook Mendez kreeg rood na een doodschop op Schöne. NEC ging vol op de aanval spelen en Janssen maakte uiteindelijk diep in blessuretijd de gelijkmaker: 1-1.

NEC won op 22 februari voor het laatst een wedstrijd in de Eredivisie, toen tegen FC Utrecht (0-2). Laten we hopen dat we volgende week, met een overwinning op Sparta, waardig afscheid kunnen nemen van dit wisselvallige seizoen.

(Wegens een technische storing kunnen we helaas geen foto plaatsen op de hoofdpagina)