NEC speelt teleurstellend gelijk tegen VVV

NEC is er niet in geslaagd om thuis te winnen van VVV-Venlo. De openingsfase was vrij rimpelloos zonder echte kansen. Halverwege de eerste helft kwam El Kabir tot een schotje. Na ruim een half uur kreeg Honda even teveel ruimte, hij bereikte Calabro en die knikte raak. NEC oogde weinig geïnspireerd en VVV controleerde het duel eenvoudig voor de rust. Het publiek trakteerde NEC dan ook op een striemend fluitconcert, dat ook bedoeld was voor de erg warrig fluitende scheidsrechter Winter.

NEC was na rust veel gedrevener en na een hoekschop van El-Akchaoui bleef de bal in de doelmond van VVV hangen. Ramon Zomer bedacht zich geen moment, haalde om en de bal viel pardoes achter de verbouwereerde Gentenaar: 1-1.

NEC bleef druk zetten en Davids was dichtbij een tweede treffer. Dennis Gentenaar redde twee keer schitterend voor VVV, op schoten van Schöne en El Kabir. Na een goede actie van Worm konden Fejzullahu en Vleminckx niet afronden. De Belg kreeg even later nog een betere kans, maar weer wederom was Gentenaar een sta-in-de-weg. Ook met Pothuizen als breekijzer lukte het NEC niet om de winnende treffer te forceren.