NEC spint geen garen bij vertrek “Beukie”

Hij had zich één ding voorgenomen. Als technisch directeur van NEC zou Carlos Aalbers geen speler meer gratis door de poort van het Goffertstadion laten vertrekken. Dus hing er al een paar maanden een prijskaartje om de nek van Jhon van Beukering.

Volgens de spits stond er een bedrag van 450.000 euro op. En eigenlijk rekende de Arnhemmer er niet op dat een club dat voor hem zou betalen. Hij kreeg gelijk. Uiteindelijk bleek alleen De Graafschap bereid hem over te nemen van NEC. Op huurbasis.

"Dat betekent inderdaad dat Jhon aan het eind van dit seizoen gratis de deur uitloopt", erkende Aalbers. "Maar er heeft verder geen enkele club concrete belangstelling getoond. Laat staan dat er een bod op tafel is gelegd. Nu De Graafschap Jhon dan huurt tot het eind van het seizoen scheelt ons dat in elk geval een salarispost."

Naar de speler toe was de technisch directeur vanaf het begin open geweest. "Jhon kwam niet voor in de plannen van de trainer. Dan kun je hem maar beter proberen te verkopen. Dat hebben we hem ook verteld. Jhon is geen speler om op de bank te zitten."

Met het vertrek van Van Beukering komt NEC dun in z’n spitsen te zitten, omdat ook Joël Tshibamba op de nominatie staat om verhuurd te worden. " Dat klopt, maar er is geen geld om een nieuwe spits te kopen", liet Aalbers weten. Berichten als zou NEC Kennedy Bakircioglu van Ajax over willen nemen, deed hij af als ‘complete onzin’.

En dan was daar nog die andere aanvaller: Saïdi Ntibazonkiza, die weigert nog langer voor NEC uit te komen. Donderdag hebben alle partijen compleet met advocaten om tafel gezeten. "Hebben wij onze standpunten nog maar eens uiteen gezet," zei Aalbers. "De bal ligt nu bij Saïdi en zijn advocaten. Zij zijn aan zet. We wachten af. Over de inhoud – zo hebben we afgesproken – doe ik verder geen mededelingen."

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.