NEC start vanavond met zelfde elf, dus zonder Saidi

Dwight Lodeweges heeft aangegeven zijn basiself voor de wedstrijd van vanavond niet te wijzigen in vergelijking met de wedstrijd tegen Feyenoord. De trainer in De Gelderlander: "Wat mij het meest deugd deed, was het feit dat we niet weg­gekropen zijn, dat wij het initiatief pakten. Ik besef dat het altijd om de punten gaat. Maar als je succes wil boeken, moet de speelwijze wel kloppen. Dat was bij Feye­noord over een groot deel van de wedstrijd het geval. Ik heb dus geen enkele reden om het team te veranderen."

Op de afsluitende training gisteren ontbrak Lorenzo Davids, zijn plek werd ingenomen door John Goossens. De verwachting is dat Davids wel gewoon zal kunnen starten, waardoor NEC met de volgende elf zal aantreden:

Babos; Wellenberg, Van Eijden, Zomer, El Akchaoui; Radomski, Schöne, Davids; Fejzullahu, Vleminckx, El Kabir

Saidi ontbreekt dus opnieuw in de basis, sterker nog, de speler is ook nog steeds niet op komen dagen voor de training. Spoorloos is de kleine aanvaller overigens niet, want Carlos Aalbers geeft in het AD aan de man uit Burundi uiteindelijk zelf maar een keer opgezocht te hebben: "Omdat Saïdi niet wilde praten, ben ik naar hem toe gegaan. Ik heb gezegd dat hij moet komen trainen. Ik heb echter niet het gevoel dat Saïdi nu weer komt opdagen." Het lijkt er dus sterk op dat Saidi’s staking voorlopig nog niet ten einde is, hetgeen de kans op een oplossing van het conflict alleen maar kleiner maakt.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.