NEC tekent geen beroep aan tegen straf

NEC gaat niet in beroep tegen de straf die de UEFA heeft opgelegd naar aanleiding van het scheidsrechtersincident tijdens de UEFA Cup-wedstrijd tegen Hamburger SV op 18 februari. Vandaag was de laatste dag dat de Nijmeegse eredivisionist beroep kon aantekenen, maar na overleg met een aantal juridische adviseurs werd besloten dit niet te doen.

Algemeen Directeur Jacco Swart licht op de website van de club het besluit toe. "Het totale vonnis, de achtergronden ervan en straffen aan andere clubs in het verleden, zijn uitvoerig bestudeerd. Op basis daarvan is besloten niet in beroep te gaan tegen de opgelegde straf aangezien de kans zeer klein wordt geacht dat deze na beroep lager uit zou vallen. Sterker nog, uit gevallen in het verleden is gebleken dat de straf dan zelfs hoger zou kunnen worden. In geval van NEC zou dit kunnen betekenen dat de voorwaardelijke straf van het spelen van één thuisduel zonder publiek zou kunnen worden omgezet in een onvoorwaardelijke straf."

Het initiatief dat NEC-supporters een inzamelingsactie zijn gestart om de geldelijke boete van 50.000 euro bijeen te krijgen, heeft hierbij geen rol gespeeld. ‘We zijn blij verrast door dit initiatief en vinden het hartverwarmend dat de fans hun club op deze manier willen helpen. Het geeft de slogan ‘Wij staan voor NEC’ een letterlijke betekenis en daar zijn we trots op.’ aldus Swart.

Het onderzoek naar de dader is nog steeds in volle gang. Op 18 februari werd het UEFA Cup-duel tegen Hamburger SV in de tweede helft tijdelijk gestaakt, toen scheidrechter Darko Ceferin een aansteker op zijn hoofd kreeg. Hij hield daar een bloedende hoofdwond aan over.

Bron: ELF Voetbal

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.