NEC voorbeeld om de maatschappij te verbeteren

NEC wil een meerwaarde zijn voor de stad en de streek.

De Nederlandse jeugd wordt steeds dikker. Overgewicht is een maatschappelijk en econo­misch probleem. Met het project Scoren voor Gezondheid hoopt NEC deze trend te kunnen keren. Zo haalde de club onlangs meer dan vierhonderd jongeren naar het stadion om met ze aan hun conditie te werken. In het stadion beloofden ze aan vier NEC- spelers twintig weken lang gezonder te gaan leven.

Het is een van de activiteiten waar­mee NEC vorm geeft aan het be­grip maatschappelijk verantwoord ondernemen. „Pas nog reikte Lo­renzo Davids bijvoorbeeld de prijs uit tijdens de finale van de Buurt­Battle (zaalvoetbaltoernooi voor jongeren) in sporthal Meijhorst”, zegt Bas van Rossum van NEC. De teams konden niet alleen binnen de lijnen punten verdienen. Ook in een fairplay-klassement kon er gescoord worden. Zo haalden enke­le teams samen dertig rondslinge­rende winkelwagens op in de wijk en brachten ze die terug naar het winkelcentrum.

Met projecten als deze wil NEC zijn maatschappelijke betrokken­heid laten zien in Nijmegen en re­gio. Het inzetten van topsporters is niet uniek, maar met NEC- spe­lers kunnen we, aldus de voetbal­club, deuren openen die anders ge­sloten zouden blijven. NEC tourt nu langs gemeentehui­zen om maatschappelijk maat­werk aan te bieden. Afhankelijk van lokale problematiek zet de club een speler of een lid van de technische staf in bijvoorbeeld voor een sportclinic voor de jeugd.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.