NEC wil aanhang vermaken tegen Heracles

Instemmend stelde Dwight Lodeweges gistermorgen op de training vast dat zijn spelers met gepast optimisme toeleven naar de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo, morgenmiddag om 16.30 uur in het Goffertsta­dion. „We hebben nu vier keer achter­een niet verloren. Tegen VVV en vooral tegen Vitesse hebben we ons knap teruggeknokt na een ach­terstand, bij AZ pakten we drie punten. En het bekerduel tegen Eindhoven was misschien geen lust voor het oog, we kwamen wel een ronde verder.

Je merkt het aan de groep dat iedereen zich goed voelt. Ze zijn iets luidruchtiger, iets meer uitgelaten dan normaal”, aldus de NEC-trainer. „ Er wordt ook scherp getraind. Die goede re­sultaten werken als een soort do­ping. Het is geen toeval dat we niet verliezen.” Tegen Heracles wil Lodeweges de opgaande lijn proberen door te trekken, al beseft hij dat de Almelo­se formatie een lastige noot om te kraken is. „We hebben ze de afge­lopen weken een paar keer aan het werk gezien. Ik moet zeggen, het is een heel aardig ploegje, goed ge­organiseerd. Er zit een idee achter, ze doen nooit zomaar wat. Het is knap dat een club met zo’n klein budget al vier jaar de nacompetitie weet te ontlopen. Ook dit seizoen hebben ze al een paar goede wed­strijden neergezet. Toch vind ik dat wij in eigen huis moeten pro­beren de drie punten te pakken en ervoor te zorgen dat we het pu­bliek vermaken.”

Lodeweges sluit niet uit dat NEC morgenmiddag met dezelfde formatie start als afgelopen week in Alkmaar. „ AZ speelde met Dem­bélé op 10, daar moesten wij op in­spelen. Of we tegen Heracles weer terugkeren naar ons oude systeem, weet ik nog niet. Er zijn een paar opties: speelt Erton Fejzullahu op rechts of achter de spitsen? En als hij op 10 speelt, kies je dan voor Rutger Worm of voor Dominique Kivuvu op rechts. Daar ben ik nog niet helemaal uit. Bovendien wil ik dat eerst nog even met Ron de Groot doorspreken.

Behalve de langdurig geblesseer­den (Otten, Sibum, Schöne en Ten Voorde) kan Lodeweges uit een fit­te selectie kiezen. Bij Heracles ontbreekt Juha Hako­la, de Fin kampt met de naweeën van griep. Achter de naam van An­toine van der Linden staat een vraagteken, hij heeft eveneens last van griep. Mocht de centrumverde­diger ontbreken, dat maakt de jon­ge Nijmegenaar Olivier ter Horst, gehuurd van PSV, waarschijnlijk zijn debuut bij de Almeloërs.

Opstelling NEC: Babos; Wellenberg, Van Eijden, Zomer, El-Akchaoui; Kivuvu (of Worm), Radomski, Davids; Fejzulla­hu, Vleminckx, El Kabir.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.