NEC zwijnt in Eindhoven

De kortste weg naar Europees voetbal liep gisteravond voor NEC bijna dood in Eindhoven, waar de plaatselijke FC tot een kwartier voor tijd zicht had op een verlenging.

Met nog vier minuten op de klok kopte Björn Vleminckx de bevrijdende derde treffer voor de Nijmegenaren binnen. Het doelpunt werd door de Brabanders hevig betwist omdat de bal de lijn niet gepasseerd zou hebben, maar scheidsrechter Ed Janssen wees hoofdschuddend naar het midden.

De overwinning voor de bezoekers was nauwelijks verdiend. Vooral als je bedenkt dat NEC aanvankelijk toegeslagen had op momenten die dodelijk hadden moeten zijn voor FC Eindhoven. Op slag van rust schoot Björn Vleminckx de 1-0 binnen en de tweede helft was nauwelijks drie minuten oud toen Moestafa el Kabir zijn eerste officiële treffer in dienst van NEC binnenkopte: 2-0.

Eindhoven beschikte echter over een ongekende veerkracht en kwam terug door doelpunten van Van Boekel (58e minuut) en Kantelberg (74e minuut). Net toen iedereen aan verlenging dacht, sloeg Vleminckx echter toe. En weet NEC dat het donderdag in elk geval in de koker zit als de laatste 32 club in het KNVB bekertoernooi aan elkaar gekoppeld worden.