‘Nieuwe stadionplannen passen bij de Goffert’

Goed nieuws voor de plannen omtrent uitbreiding van de Goffert. De Gelderlander meldt vanochtend dat de comissie Beeldkwaliteit een positief signaal over de plannen heeft afgegeven. Hieronder het complete artikel:

De plannen voor een Huis van de Topsport en een ver­nieuwd NEC- stadion in het Gof­fertpark zijn te verenigen met de monumentale status van dit volks­park. Dat stelt de commissie Beeld­kwaliteit die toeziet op de vormge­ving in de openbare ruimte. Enkele bewonersgroepen zijn kri­tisch over de bouw van het Huis van de Topsport (sporthallen en medische bedrijfjes onder een groen dak en de realisering van een extra tribune- ring). Ze vrezen toename van overlast en stellen dat de monumentale status van het park en het NEC- stadion door de plannen worden aangetast.

De commissie Beeldkwaliteit ziet het anders. De sportfunctie van het park en en de stadionfunctie worden als een essentieel cultuur­historisch gegeven beschouwd. Het zijn juist de dragers van van het volkspark. De commissie accep­teert daarom een aanpassing van de bestaande situatie om de sport hier te behouden. De commissie is bovendien enthousiast over de reeds gepresenteerde streefbeelden voor het Huis van de Topsport.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.