Nogal wat hobbels op weg naar Heerenveen

Mario Been zit zelden om woorden verlegen, maar gister­ochtend was hij voor één keer be­trekkelijk kort van stof. De NEC- trainer had zojuist Arek Ra­domski van de training gestuurd omdat de Pool zich wederom onge­motiveerd voelde voor een plaats op de reservebank, vanavond in de belangrijke bekerwedstrijd tegen Heerenveen.

Eerder al had hij besloten om Moe­stafa El Kabir, Joël Tshibamba en Saïdi Ntibazonkiza niet op te ne­men in de selectie. Been was niet te spreken over hun inzet in het met 4-1 verloren duel van Jong NEC tegen Jong Feyenoord. De jonge aanvallers stonden vorige week in de UEFA Cup-wedstrijd tegen HSV nog alledrie in de basis. „Het zal wel aan mij liggen, maar ik heb de indruk dat de mentali­teit bij veel voetballers aan het ver­anderen is. En niet ten goede!”

Been is niet happy met de hobbeli­ge aanloop naar het belangrijke be­kerduel tegen Heerenveen. Als NEC vanavond in Friesland aan het langste eind trekt, zit het bij de laatste vier. Een gunstige loting kan vervolgens al een flinke stap in de richting van de UEFA Cup zijn. Been: „Het blijft voor ons de kortste weg naar Europa.”

In de basisself van NEC maken Ra­chid Bouaouzan, Dennis Romme­dahl en Mark Otten hun rentree. Vooral de keus voor Otten als ver­vanger voor de lichtgeblesseerde Patrick Pothuizen is opvallend. Been: „Heerenveen heeft met Bee­rens en Pranjic vooral in de voor­hoede veel creativiteit. Het is daar­om zaak dat het bij ons achterin goed staat. Omdat ik zijn tactische inzicht hoog inschat, kies ik voor Mark Otten in het centrum.”

Opstelling NEC: Babos; Fernandez, Ot­ten, Zomer, El- Akchaoui; Sibum, Schö­ne, Davids; Rommedahl, Janssen, Bouaouzan.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.