Ntibazonkiza: boete en terug gezet naar Jong NEC + FILMPJE

De "zaak Saidi", Hoofdstuk 3:

Carlos Aalbers heeft vanavond in het TV-programma Voetbal International laten weten dat NEC Ntibazonkiza met de hoogst mogelijke boete, ter hoogte van 10% van z’n bruto maandsalaris, heeft bestraft omdat hij zondag weigerde te spelen tegen Feyenoord. Daarnaast is hij teruggezet naar Jong NEC.

NEC heeft vandaag geprobeerd om in contact te komen met Ntibazonkiza om hem deze consequenties mondeling mee te delen. Het is echter niet gelukt om met Ntibazonkiza in contact te komen. 

Ntibazonkiza Hij had zich maandag voor de training bij Jong NEC moeten melden, maar kwam niet opdagen en heeft zich ook niet laten zien op de Goffert.

,,Dat hij niet wilde spelen, zien wij als werkweigering”, lichtte Carlos Aalbers toe. ,,We hebben daarom de hoogst mogelijke boete opgelegd, dat is tien procent van zijn salaris. Dat hij zich vandaag niet heeft gemeld, zal ook consequenties voor hem hebben.”

Zolang Ntibazonkiza zich niet meldt bij NEC, en aan de verplichtingen van zijn contract voldoet, zal NEC geen salaris betalen.

Aalbers heeft vandaag wel contact gehad met de zaakwaarnemer van Ntibazonkiza. ,,Ik heb wel het idee dat het bewustzijn bij hem terug is. Maar we wachten af tot hij contact opneemt. Hij is nu aan zet.”

Wordt vervolgd!

Heb je het telefoongesprek met Carlos Aalbers vanavond bij Voetbal International gemist? Dan kun je het hieronder opnieuw bekijken.


Met dank aan: Sjabbah van het SV Forum

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.