Onmisbare kracht NEC krijgt Waalbrugspeld

Han Weijers is gister­avond bij zijn afscheid als bestuur­der van NEC onderscheiden met de Zilveren Waalbrugspeld. Hij ontving deze gemeentelijke onder­scheiding in de Brasserie van het Goffertstadion uit handen van lo­co- burgemeester Paul Depla.

De 70-jarige Weijers werd ge­roemd voor zijn enorme en onmis­bare inzet voor de club. Hij was vanaf 1993 vrijwillig lid van het NEC-bestuur en later van de Raad van Commissarissen. Hij werkte minimaal tien uur per week voor de club. Met zijn portefeuille vast­goed heeft Weijers veel bouwpro­jecten met succes begeleid, waaron­der de bouw van het huidige Gof­fertstadion, de businessruimte De Gaanderij en het multifunctionele sportcomplex De Eendracht.

De regel van voetbalbond KNVB dat je vanaf je 70e geen officiële be­stuurstaken meer mag vervullen, is reden voor het vertrek van Weijers. Helemaal verloren voor NEC gaat hij niet: achter de schermen blijft hij nog actief als lid van de bouw­commissie. Daarin zal hij zich on­der meer bezig houden met de uit­breiding van De Goffert naar 20.000 zitplaatsen.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.