Ook DTH is geschrokken van reactie Been op reacties

Vorige week haalde onze trainer Mario Been fors uit naar collega site Forzanec. Het bleek later te gaan om de reacties van de gebruikers van de site, en betrof dus niet de makers. Desondanks heeft het ons wel aan het denken gezet. Ook wij schrikken regelmatig van de reacties op de diverse websites en forums en vinden dat een deel van die reacties afbreuk doet aan al het moois dat er door de makers wordt geproduceerd.

Het is ondoenlijk om alle reacties die geplaatst worden te gaan checken en we willen het onszelf daarom wat makkelijker maken. Simpelste oplossing is natuurlijk om alle reactiemogelijkheden dicht te gooien en te verwijzen naar het SV forum. Omdat ook DTH echter wel een podium wil blijven waarop supporters met elkaar van gedachten kunnen wisselen zijn we tot de volgende oplossing gekomen: 

* de reactiemogelijkheid onder de Media headlines zal gesloten worden. Deze berichten zijn sowieso slechts ‘ter informatie’

* de reactie mogelijkheid bij de DTH headlines zal geopend worden als wij denken dat er een goede discussie over het onderwerp zou kunnen ontstaan. We weten dat dit vooraf niet met zekerheid te zeggen is en weten ook niet precies hoe het in de praktijk uit zal pakken, maar het beperkt het aantal berichten dat wij moeten checken. Soms zullen wij overigens de discussie ook trachten te sturen door een gerichte vraag te stellen

De nieuwe methode biedt ons tevens de mogelijkheid de regels wat verder aan te scherpen. Naast de drie hoofdregels van geen geweld, respect voor elkaar en geen spam/reclame zullen we ook strikter gaan optreden tegen reacties die ‘off topic’ zijn. Wil je over andere onderwerpen discussiëren dan zijn daar andere forums voor. Ook de manier waarop berichten geplaatst worden zullen we in de gaten houden. We verwachten echt geen 100% foutloos Nederlands, het blijft een lastige taal, maar als je er in je hele bericht niet in slaagt een hoofdletter of een leesteken te gebruiken en je beperkt tot sms taal, ook dan is DTH niet de plaats om te reageren.

Tot slot willen we nog kwijt dat we hopen dat alle gebruikers die onze site extra cachet geven door zinnige reacties te plaatsen en hun mening op een goede manier te ventileren dat vooral blijven doen!

De Trouwe Honden

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.