Paal voorkomt eervol afscheid NEC

Het Europese avontuur van NEC zit er definitief op. De Nijmegenaren sloten de ongekende reeks in Europa af met een nipte nederlaag bij Hamburger SV: 1-0. De ploeg van trainer Mario Been was op voorhand van de return in Hamburg al nagenoeg kansloos, een week geleden verloor NEC de eerste wedstrijd van het tweeluik met 3-0.

Even leek NEC opnieuw tegen een kansloze nederlaag op te lopen, nadat de Kroatische spits Ivica Olic al na negen minuten scoorde. Een veegpartij bleef gelukkig voor de Nijmeegse ploeg uit, NEC probeerde zelfs nog manmoedig naar de eretreffer te zoeken. Die goal kwam er twee keer bijna, maar Moestafa El Kabir had namens NEC twee keer pech. Zowel in de slotfase van de eerste helft als in de slotfase van de tweede helft raakt de NEC-aanvaller de paal.

NEC kan Europa met opgeheven hoofd verlaten, na de prachtige serie die het elftal van Been afgelopen maanden neerzette. Via de verrassing op Dinamo Boekarest plaatsten de Nijmegenaren zich zowaar voor groepsfase van de UEFA Cup. Het kleine clubje uit Nijmegen was in de tweede ronde volgens iedereen kansloos, met de gerenommeerde tegenstanders Dinamo Zagreb, Tottenham Hotspur, Spartak Moskou en Udinese. Opnieuw slaagde de ploeg van Been erin te stunten, door als nummer drie van de poule de volgende ronde te bereiken, NEC overwinterde voor het eerst in de clubhistorie in Europa.

De gedroomde nieuwe stunt was echter ver weg, de Hamburgse miljoenenformatie HSV was over twee duels simpelweg veel te sterk. Het Europese jaar van NEC eindigt daarmee met drie overwinningen, een gelijkspel en vier nederlagen