Petric valt niet om na schouderduw

Ramon Zomer merkt nu wat het is om tegen Europese top te spelen.

Je hoeft niet wegge­speeld te worden om toch kans­loos te zijn. Ramon Zomer proef­de even van die stelling. Liet zijn gedachten over de 3-0 nederlaag te­gen HSV gaan en zei: „Weet je wat het is. Dit is een Europese top­ploeg. In alles. Als ik in de Neder­landse competitie de spits een schouderduw geef, gaat hij in ne­gen van de tien gevallen neer. Maar die Petric bleef gewoon staan. Op kracht kwamen we er vanavond dan ook niet aan.” Hij noemde het maar een leermo­ment. Maar wat had hij dan ge­leerd? „Dat je met zo’n tegenstan­der slim moet zijn. Niet gokken op de fysiek, maar tactisch verdedi­gen.”

Hoewel het lang geleden was dat NEC zo’n grote thuisnederlaag had geleden, was er van berusting bij de verdediger van NEC geen sprake. Want Zomer baalde vooral van de laatste vier minuten voor rust. „Twee doelpunten. Dan ben je verder kansloos. Dat was een mentale tik. Vooral omdat ze nau­welijks uitgespeelde kansen had­den gekregen. Olic een keertje. Blokte Patrick, dat schot. Maar voor de rest vond ik ons gelijk­waardig.”

Trainer Mario Been had het voor de loting ook nog zo gezegd: liever geen Duitsers. „ Deze waren in elk geval een maatje te groot”, wist Bas Sibum, die vooral baalde van de eerste goal. „ Die hoeft volgens mij niet te vallen. Die bal ging door het midden. Ik denk dat Ga­bor ’m niet gezien heeft.” En mooi was ’ie ook al niet. „Wat kan mij dat schelen. Tegen Udine­se maakten wij ook geen mooie goals. Maar dat telt niet.”

Wat wel telt, zijn die bijna vijfdui­zend NEC- supporters die straks meegaan naar Hamburg; 3-0 ne­derlaag of niet. „Daarom moeten we dit ook van ons afzetten. Zo­veel fans mee naar een uitwed­strijd. Dat is echt niet de vijftiende keer dat ik dat meemaak. Maar als sportman vind ik het doodzonde, zo’n nederlaag. Vooral omdat het niet had gehoeven.”

Mario Been zag nog een positief puntje. „ Als het dan toch moet ge­beuren, word ik liever overreden door een Rolls Royce dan door een Fiatje 500”, zei de trainer met een zuur lachje. Een ding is zeker: zijn ploeg zal ontspannen toele­ven naar de return in Hamburg. „Misschien geef ik een paar spelers rust. We moeten nu toch ook aan de competitie denken.” En daar had hij toch nog een mooi moment gevonden. „Na afloop was een totale ontgoocheling bij de spelers. Ze waren echt voor een resultaat gegaan. Dat deed me wel wat. Echte sportmensen.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.