Pothuizen herstelt sneller dan verwacht

Verdediger NEC gaat laatste thuiswedstrijd tegen Sparta toch halen.

De kans dat Patrick Pot­huizen zondag de laatste competi­tiewedstrijd tegen Sparta haalt wordt met de dag groter. Gister­middag trainde de geroutineerde verdediger van NEC apart van de groep met fysiotherapeut Michel de Gruyter. Pothuizen scheurde vo­rige week tijdens de training een spiertje in de ribbenkast en moest de wedstrijd tegen PSV aan zich voorbij laten gaan.

„Ik voel het nog wel, maar ga niet echt kapot van de pijn”, zei Pothui­zen, die desnoods bereid is om zich voor het begin van de wed­strijd te laten behandelen. „Dan gaat de spuit er maar in. Geen pro­bleem. Ik heb nog wel even geïn­formeerd. Er bestaat altijd een risi­co dat ik weer iets scheur. Maar het is geen knie, hè. Dan heb je het dus over een gevaar op blijven­de schade.”

Mario Been zou de terugkeer van zijn routinier goed uitkomen. Ra­mon Zomer is na zijn zevende ge­le kaart geschorst voor de wed­strijd tegen Sparta. Arek Ra­domski, die bij Jong NEC geregeld centraal in de verdediging speelt, sloeg gisteren de training over. Net als Dani Fernandez, die met een bloeduitstorting op zijn voet, ook binnen bleef.

„Dani heeft tegen PSV een flinke schop gehad”, zei fysiotherapeut Han Tijshen. „Maar ik verwacht hem vrijdag gewoon weer op de training. Hij moet er mee kunnen spelen. Medisch gezien is het ver­antwoord. Net als bij Pothuizen. Die zal het na de wedstrijd wel voelen, maar de plek is niet gevaar­lijk. We hebben het over de aan­hechting naar de rib. Daar loop je niet het risico van blijvende scha­de.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.