Pothuizen ontbreekt, El-Akchaoui is terug

Tegen het eind van de training riep Mario Been zijn spelers vrijdagochtend even bij elkaar. "Hij begon zijn praatje haast fluisterend, maar eindigde op Van Gaal-achtige toonhoogte: "Als we zondag zo spelen als we vandaag trainen, worden we helemaal opgerold. Dan kunnen we net zo goed bellen dat we niet komen. Dit slaat helemaal nergens op."

De NEC-trainer was bijzonder ontevreden over de manier waarop zijn spelers vrijdag in het stadion hun werk deden. "Misschien waren ze nog onder de indruk van de gebeurtenissen in Apeldoorn. Ik weet het niet. Of ik me zorgen maak? Ach, er zit wel eens vaker een slechte training tussen. We hebben nog een dag om de boel weer op scherp te zetten."

Tenzij NEC de play-offs haalt, is het seizoen voor Patrick Pothuizen voorbij. De routinier – over twee weken wordt hij 37 – heeft deze week op de training een spiertje tussen twee ribben gescheurd en is naar verachting een aantal weken uitgeschakeld. Zijn plaats in het hart van de Nijmeegse defensie wordt morgenmiddag in de uitwedstrijd tegen PSV ingenomen door Milano Koenders. De huurling van AZ moest vorige week tegen NAC juist wijken voor Pothuizen.

Aanvoerder Youssef El-Akchaoui keert na een schorsing van drie wedstrijden (rode kaart tegen Heerenveen) terug in de Nijmeegse basisformatie. Daardoor schuift Lorenzo Davids weer een linie op en verdwijnt Dominique Kivuvu uit het elftal.

NEC strijdt zondagmiddag om zijn laatste kans op Europees voetbal. Been: "Het wordt lastig. PSV heeft natuurlijk een uistekend elftal en de laatste tijd draaien zij ook weer wat beter. Dat lieten ze vorige week tegen Ajax wel zien. Maar goed, wij hebben de afgelopen jaren aardige dingen laten zien in Eindhoven, al kwamen we telkens net iets tekort voor een resultaat. We zien wel waar het schip strandt."

Opstelling NEC: Babos; Dani, Koenders, Zomer, El-Akchaoui; Sibum, Schöne, Davids; Rommedahl, Janssen, Ntibazonkiza.

Klik hier voor het filmpje van de training 

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.