Pothuizen pakt twee dagen om te herstellen

Donderdag had hij nog de hele dag op de bank gelegen. Pa­trick Pothuizen was ziek. „Mijn vriendin verzorgde me goed, want vrijdags voelde ik me alweer beter, zodat ik gewoon ben gaan trai­nen”, zegt de 37-jarige routinier van NEC. Helemaal fit was hij ech­ter niet, want thuis kroop hij toch maar weer onder de dekens. En toen kwam het sms-je van Ramon Zomer. „Liet hij me weten dat ik waarschijnlijk aan de bak moest te­gen Willem II. Hij was ziek. Ik dacht eerst dat hij een geintje maakte. Maar even later belde de trainer. Met Ramon ging het echt niet. Ik moest spelen.”

Toen de naam van de veteraan in de basisopstelling van NEC ver­scheen, pepte Fons Groenendijk zijn elftal nog maar eens op. Maar de oude krijger gaf zaterdagavond aanvankelijk geen krimp. „ Ik zat best aardig in de wedstrijd. Kon aanvankelijk alles geven, maar lang­zaam voelde ik me zieker en zieker worden. Daar baalde ik enorm van. Echt hartstikke sneu vond ik het. Ik wilde de ploeg niet in de steek laten.”

Toen Pothuizen in rust zijn maaginhoud aan de openbaarheid prijsgaf, wist Dwight Lodeweges wel hoe laat het was. In de 56e mi­nuut verloste hij zijn verdediger uit zijn lijden. „ Drie minuten later hoorde ik in de kleedkamer een enorm kabaal. Lekker, dacht ik. Da’s 1-1. Nou ja, we hebben een punt. En ik neem twee dagen rust. Even herstellen.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.