Profs NEC in waterballet nipt langs amateurs

In een teleurstellend duel wonnen de profs van NEC zaterdag met 1-0 van de amateurs, in de jaarlijkse openingswedstrijd van het seizoen. Ondanks het slechte weer was de Eendracht met een kleine 800 supporters, toch redelijk druk bezocht.

De veelal met paraplu’s bewapende toeschouwers werden niet verwend. De profs begonnen nog wel hoopvol met schoten op lat en paal, binnen 10 minuten na de aftrap. En het duurde vanaf dat moment slechts 3 minuten eer het openingsdoelpunt viel; het was aankoop Björn Vleminckx die de bal binnen kon lopen na een goede passeeractie van Saidi.

Vanaf dat moment daalde het niveau van de profs naarmate de wedstrijd vorderde. Dit opgeteld bij de onmacht van de amateurs, zorgde ervoor dat het genuil langs de lijn toenam. Voor de rust waren het tamme afstandschoten van El Kabir, Kivuvu en Schöne die nog voor enige opwinding zorgden, maar gescoord werd er niet meer.

Na de rust viel er vrijwel niets meer te genieten voor de supporters. Een schot van invaller Van Beukering werd gekeerd door keeper Dennis Smit en een kopbal van Pothuizen miste het doel op een meter. De amateurs stelden daar enkele kleine mogelijkheden tegenover, maar gevaarlijk werden zij nooit. Het moet trainer Dwight Lodeweges echter te denken geven dat zijn mannen geen moment aanspraak maakten op meer dan de uiteindelijk 1-0 eindstand.

Keeper Gabor Babos maakte zich nog geen zorgen na de matige 1-0 overwinning van zijn elftal. “We zijn maandag pas begonnen met trainen en het is nog even wennen aan elkaar. Er zijn een paar nieuwe jongens bijgekomen dus het is nog aftasten. Deze wedstrijd zegt me niet zoveel.” De Hongaar maakt zich dus nog geen zorgen. Lachend: “Vorig jaar speelden we 3-3, dus eigenlijk zijn we een stapje vooruit gegaan.”

Ook debutant Rick ten Voorde zag dat het nog niet lekker liep. “Ik zat niet lekker in de wedstrijd. Het ging moeizaam en we gaan er de komende weken alles aan doen om het beter te laten lopen.”