PSV verpest de dag van Worm

Zijn derde basisplaats van het seizoen, ook nog eens op zijn favoriete stek. Rutger Worm mocht als aanvallende middenvel­der het spel van NEC weer eens vormgeven. Hij had zich er op­recht op  verheugd. Maar in plaats van zijn gewenste rol als de spel­maker moest Worm gisteren voor­al achter de PSV’ers aanlopen.

„Dat middenveld, PSV was echt goed”, verzuchtte Worm na de 4-0 nederlaag. „We hadden ver­wacht dat ze de Europese wed­strijd nog in de benen hadden. Daarom wilden we ze meteen on­der druk zetten, er fel op zitten. Maar ze tikten het gewoon uit.” Na negentien seconden kon er bo­vendien al een streep door de plan­nen van NEC. „Pfff. Negentien se­conden, dan zak je wel even door de grond.” Toch deden de Nijme­genaren in de beginfase prima mee, creëerden een paar aardige mogelijkheden. „Drie hele goede kansen”, wist Worm. Hijzelf zag bij 0-2 een schot overgetikt wor­den door PSV-doelman Andreas Isaksson. „ Ik schoot ’ m uit de draai, dan moet je er ook een beet­je geluk bij hebben”, haalde hij het moment terug. „Het was toen nog redelijk vroeg in de wedstrijd, als we op 1-2 komen kan het nog leuk worden. In de rust hadden we ons­zelf weer opgepept. PSV was wel beter, maar met 0-2 waren we ze­ker nog niet kansloos. Vervolgens scoren ze in het begin van de twee­de helft de derde. Dan weet je dat het definitief gespeeld is.”

Van de 96 competitiewedstrijden die Worm tot nu toe speelde in het eerste van NEC, stond hij het merendeel op de flank, als buiten­speler, geposteerd. Hij speelt veel liever kort achter de spitsen. Na een helftje vorige week tegen ADO Den Haag mocht hij het gis­teren weer eens proberen op de plek van de geblesseerde Lasse Schöne. En ook al moest de 23-jari­ge Worm constant in de achtervol­ging op Orlando Engelaar of Ibra­him Afellay, toch liet de Nijmege­naar bij vlagen zien helemaal geen verkeerde keuze te zijn centraal op het middenveld. Worm had wei­nig balverlies, zocht de oplossing steeds vooruit en was beweeglijk.

„Ik heb niet eens zo heel erg slecht gespeeld, maar kon niet echt een stempel drukken. Dit was een moeilijke wedstrijd om het ver­schil te maken. PSV was erg goed. Daardoor leken wij ook heel erg slecht, terwijl het eerste kwartier van onze kant niet eens zo heel be­roerd was.” Met 77 minuten in de benen – daar­na maakte hij plaats voor Moestafa El Kabir – was het voor Worm zijn langste optreden dit seizoen. Hij is ook dit jaar toch veelal invaller, kwam in tien wedstrijden tot 298 minuten in totaal. Een halfuurtje gemiddeld dus. „Ik was blij dat ik mocht beginnen. Maar daar heb ik nu niks meer aan”, aldus Worm.

„Ik zit nu helemaal stuk, fysiek en psychisch. Dit is toch wel een flin­ke tik. We moeten de klap snel ver­werken, want woensdag wacht de bekerwedstrijd tegen Excelsior al­weer. En daarna komen Sparta en RKC. Dan moeten we toch echt punten pakken, omdat we anders te ver wegzakken.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.