Radomski pleit voor meer risico’s

Middenvelder beseft dat het tegen Heerenveen anders zal moeten.

Niet een NEC’er die gisteren ook maar iets van een glimlach op z’n gezicht had. De op­luchting over de late gelijkmaker tegen Volendam (1-1) won het niet van de teleurstelling over het ver­toonde spel. „Tsjonge, tsjonge, tsjonge”, stamelden Volendam­mers in de catacomben van het kleine stadion. „Waar is die scheidsrechter. Kan ik hem even verbouwen”, ging een geblokte da­me een stapje verder.

Dat Milano Koenders met nog vijf­tien seconden blessuretijd op de klok NEC alsnog naast Volendam bracht, daar kon eigenlijk nie­mand bij. Ook Arek Radomski niet. De middenvelder was een half uurtje voor tijd naar de kant gehaald en had op de bank geen hoop meer gekoesterd op een be­ter resultaat. „Er gingen zoveel din­gen fout. We waren overal te laat. Verloren bijna alle duels”, analy­seerde de Pool. Aanvankelijk had hij er nog wel vertrouwen in gehad. „Het eerste half uur waren we beter. Bleven we voetballen. Durfden we inko­mende middenvelders aan te spe­len.” Dat veranderde toen de goal niet wilde vallen. Nog steeds liet Radomski zich zakken. Zijn open handpalmen wezen naar zijn voe­ten: ‘Kom maar hier met die bal’. Maar vaker dan hem lief was ko­zen medespelers voor een veilige oplossing. Balletje breed. Balletje terug op de doelman.

„Ik leg liever wat risico in het spel. Doe je dat niet, kom je ook nooit in het straf­schopgebied van de tegenstander.” In dat eerste half uur – toen NEC wel meer durfde – was dat drie keer wel gebeurd. Lorenzo Davids (twee keer) en Tim Janssen (een keer) verzuimden echter te scoren. „ Gebeurt dat één keer, wordt het een hele andere wedstrijd. Dat weet ik zeker. Nu hield Volendam hoop. Je zag het in de tweede helft. Ze gingen er op. En wij gin­gen mee in dat vechtvoetbal. Ter­wijl we juist hadden moeten laten zien dat wij de betere voetballers zijn.”

Na de 1- 0 van Platje bracht Mario Been al snel Rachid Bouaouzan in voor Radomski. Een logische wis­sel, vond de Pool. „We kwamen nauwelijks in de buurt van hun doel. Rachid kan voor dreiging zor­gen. Maar dan moet je hem wel ge­bruiken. En dat deden we te wei­nig. We gingen lopen met de bal. En op het laatste waren het alleen nog lange halen.” Hij knikte. Ja, dit was wel iets an­ders geweest dan de eerste ont­moeting dit seizoen. Toen won NEC nog afgetekend met 6-1. „Niet alles in voetbal is te verkla­ren”, glimlachte Radomski. Dus wie weet, woensdag voor de KN­VB beker tegen Heerenveen. „Te­gen mijn oude club. Dat blijft spe­ciaal. Maar als we daar de halve fi­nale willen halen, zullen we toch anders moeten voetballen.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.