Radomski wilt niet op de bank zitten

NEC verspeelt twee verdedigers en twee punten in Almelo.

NEC strijdt nog altijd op drie fronten, maar de moordende agenda begint haar tol te eisen. Za­terdagavond in Almelo strompel­den Dani Fernandez ( hamstring) en Patrick Pothuizen ( lies) voortij­dig van het veld. De onttakelde de­fensie – ook de geschorste Ramon Zomer ontbrak  kon de druk van Heracles niet meer weerstaan en moest in de slotfase de gelijkma­ker toestaan: 1-1.

NEC speelde zaterdag alweer zijn zesde wedstrijd in minder dan drie weken. Om dat loodzware pro­gramma te kunnen behappen, heeft Mario Been al zijn spelers hard nodig. Maar zelfs de succes­coach slaagt er niet in alle kikkers in de kruiwagen te houden. Nadat hij vorige week Collins John naar de beloften had teruggezet, maak­te de NEC-coach zaterdag duide­lijk dat ook Arek Radomski het voorlopig kan vergeten. De Pool zat in de uitwedstrijden tegen FC Groningen en Heracles niet eens bij de selectie. En dat ter­wijl hij in beide duels van grote waarde had kunnen zijn. Na de ro­de kaart voor Zomer, woensdag in de Euroborg, had NEC dringend behoefte aan een controlerende middenvelder. Maar omdat Ra­domski er niet bij was, moest Been nieuweling John Goossens voor de leeuwen gooien. Ook za­terdagavond, toen de druk van Heracles na rust almaar groter werd, zat NEC te springen om een type als Radomski.

Hoofdschuddend vertelde Been na afloop waarom hij de Poolse routi­nier weer niet had meegenomen. „ Arek geeft aan dat hij liever niet op de bank zit. Als hij niet in de basis staat, blijft hij bij voorkeur thuis. ‘ Trainer, neem maar een van de jonkies mee’, zegt hij dan. Tja, in dat geval houdt het voor mij op. Ik kan moeilijk een speler meenemen die laat doorscheme­ren dat hij er geen zin in heeft.”

Been had voor het duel op het Al­melose kunstgras, waarop NEC nog nooit verloor, een enigszins behoudend strijdplan uitgedok­terd. Hij wilde Heracles uit zijn tent lokken om zo ruimte te creë­ren voor de snelle spitsen Romme­dahl, Janssen en Bouaouzan. Maar omdat de thuisploeg zich niet tot onverantwoorde risico’s liet verlei­den, was de eerste helft het aan­zien nauwelijks waard.

De Nijmegenaren kwamen alleen door eigen toedoen in de proble­men. Eerst door geknoei van Pot­huizen, waardoor Ricky van den Bergh vrij baan kreeg. De Almelo­se schaduwspits verloor de twee­strijd met doelman Gábor Babos. Op slag van rust begon de Hon­gaar met de bal aan de voet te klungelen toen Van den Bergh plotseling voor hem opdook. NEC kwam met de schrik vrij en sloeg in de tegenstoot toe. Youssef El-Ak­chaoui zette hard en laag voor, Tim Janssen rondde knap af: 0-1.

Na de hervatting verzuimde NEC de vis op het droge te trekken. Te­gen het aandringende Heracles kre­gen de bezoekers alle gelegenheid voor het opzetten van een dodelij­ke counter. Maar de Nijmegenaren sprongen erg slordig om met de kansen. Met name Lasse Schöne, die in vrije positie naast schoot. In het laatste half uur nam de druk van de thuisploeg toe. Trai­ner Gert Heerkes stuurde met Everton en Bas Dost twee extra spitsen naar het front. Het al­les- of- niets- spel leverde in de 83e minuut de gelijkmaker op. Spits Vojtech Schulmeister gaf Babos met een hard schot het nakijken: 1-1.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.