Reacties na NEC-HSV

Mario Been: "Verwijt mijn jongens niets"

‘Een David tegen Goliath-verhaal,’ zo concludeerde NEC-coach Mario Been na de 0-3 nederlaag tegen Hamburger SV in de UEFA Cup.

‘Ik verwijt mijn jongens niets, ze hebben alles gegeven,’ vertelde Been tegen de NOS. ‘HSV had wel een optisch veldoverzicht, maar toch vielen die tegentreffers vlak voor rust uit het niets. Dat mag eigenlijk niet gebeuren, uit spelhervattingen. Toen was het eigenlijk gespeeld, HSV is een maatje te groot. Ja, volgende week krijgen we een rare wedstrijd. Maar voor deze jonge ploeg wordt de return een fantastische ervaring.’

Voor HSV-coach Martin Jol was de uitslag een ongekende luxe. ‘Normaal winnen we met 1-0 of 2-1, dit is een heel goede uitgangspositie. Het veld viel me mee, we konden er beter op voetballen dan we vooraf hadden gedacht.’ (MA)

Bron: Sportweek

Sibum: nederlaag had niet gehoeven

Bij NEC’er Bas Sibum droop de teleurstelling eraf na de 3-0 nederlaag tegen Hamburger SV.

"Tot de veertigste minuut deden we het heel goed en dan geven we een goal weg, dat hoeft niet. De bal ging recht door het midden en er stond iemand voor, waardoor Gabor Babos de bal niet zag. En die man stond ook nog eens buitenspel. En meteen daarna de 0-2."

Na rust kon NEC geen vuist meer maken. "We kwamen fysiek tekort tegen die beren van kerels achterin. We moeten maar genieten van de wedstrijd in Hamburg, maar als sportman is het doodzonde. Dit had niet gehoeven.

Bron: Omroep Gelderland

Mario Been ziet ontgoochelde ploeg

Trainer Mario Been zei op de persconferentie dat het verschil tussen NEC en HSV al voor aanvang in de spelerstunnel zichtbaar was. „Toen mijn spelers naar links keken, zagen ze een verschil in fysiek. Zij waren met hun fysieke kracht in de eerste twintig minuten al gevaarlijk bij spelhervattingen. Daarna kropen we wat uit onze schulp en kregen we ook wat kansjes. In de laatste vijf minuten voor rust maken zij echter twee doelpunten en dan is de wedstrijd gespeeld.”

De oefenmeester trof na afloop in de kleedkamer een ontgoochelde ploeg aan. „Dat was voor mij misschien nog wel het mooiste moment van vandaag. De jongens zaten er doorheen en dat is een goed teken. Het betekent dat het sportmensen zijn die niet zomaar even een wedstrijdje spelen met het idee van: we zien wel waar het strandt. Kwalitatief kwamen we vandaag gewoon tekort en het is niet realistisch om te denken dat we in Hamburg ook wel even drie keer gaan scoren.”

Bron: De Telegraaf

Been bevestigt machteloosheid NEC

"In de return moet ik maar veertien man opstellen," begon Been tegenover de NOS. "Ze waren duidelijk een maatje te groot. Vooral fysiek waren ze te sterk, ik zag al toen ze het veld opliepen dat het een David tegen Goliath-verhaal zou gaan worden. Maar de jongens hebben alles gegeven en dat is alles wat ik van ze kon vragen. Het zat er gewoon niet in."

De tegendoelpunten voor NEC kwamen volgens Been onverwacht. "In de eerste helft krijgen we uit het niets twee doelpunten tegen," aldus de keuzeheer. "Ze hadden wel een optisch overwicht, maar er leek niets aan de hand. Vijf minuten voor rust krijgen we er echter toch twee tegen: daar zit je niet op te wachten. De wedstrijd was toen direct gespeeld. In de kleedkamer zag je de koppies al naar beneden staan."

HSV lijkt zeker van de volgende ronde van de UEFA Cup. Zuur? "Ach, uitgeschakeld worden door Hamburger SV: ik word liever overreden dan een Rolls Royce dan door een Fiat. Maar dit is een historisch moment voor de club en je ziet dat de mensen er enorm mee bezig zijn. Nu moeten we toch nog naar Hamburg, dus dan gaan we die wedstrijd ook spelen ook. En we spelen om te winnen."

Ook had Been nog een mening over het incident met arbiter Ceferin, die vanaf de tribunes werd bekogeld met voorwerpen. "Er zou iets vanaf tribune gegooid zijn. Het was ook niet schokkend. Er was een beetje vaseline op gedaan en een klein pleistertje. Het viel dus mee."

Bron: Goal.com

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.