Rens van Eijden snapt er zelf ook niets van

Een verklaring voor zijn mispeer na negentien secon­den had Rens van Eijden niet. Nee hij was niet zenuwachtig omdat hij tegen de club speelde waar hij tien jaar in de jeugd voetbalde. Ge­brek aan concentratie wuifde hij eveneens gedecideerd weg.

„ Ik zag de voorzet komen en ver­wachtte de bal weg te schieten. En dan zo’n mistrap. Het was niet best van mijn kant, gewoon een slechte wedstrijd”, zegt de cen­trumverdediger die na negentien seconden Balazs Dzsudzsak zijn fout zag afstraffen. „ Ongelooflijk natuurlijk, nu liepen we al binnen een minuut achter de feiten aan. Daarna kwam PSV ook nog snel op 0-2 en vervolgens spelen zij het makkelijk uit.”

Van Eijden was zelf de eerste die beaamde ondermaats gepresteerd te hebben. De 21-jarige verdediger kwam geen moment in zijn ritme en viel vooral op door een weife­lende passing. „Het was slecht, maar daar heeft die mistrap niets mee te maken. Ik kan zoiets wel re­delijk van me afzetten, blijf niet lang in dat moment hangen.” Door het snelle spel op het mid­denveld van PSV kwam er van het tactische strijdplan van de Nijme­genaren weinig terecht. „We wil­den doordekken en er steeds kort op zitten, maar we kregen geen moment grip op PSV.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.