Respectvolle discussie rond trainingsveld

Vandaag was dan de rentree van Saidi op het trainingsveld bij De Eendracht. Op veld 1 hoorde Saidi geen scheldpartijen en kreeg hij geen geroep van enge ziektes naar z’n hoofd, maar hij las wel de teksten op twee enorme spandoeken die de mannen van Legio Noviomagum hadden opgehangen. Op het ene doek stond "Saidi jij bent onze heilige driekleur niet meer waardig" en op het andere doek stond "Liever degraderen, dan ons door Saidi laten amuseren."

Rond het trainingsveld was de sfeer gelaten, maar er ontstond wel een respectvolle discussie over de terugkeer van de kleine man uit Burundi. Vrijwel alle supporters keurden de acties van Saidi af, maar er leek wel een kleine meerderheid te zijn die Saidi toch wel accepteerde, vanwege het gebrek aan aanvallende kwaliteit in de selectie. De groep die principieel vond dat Saidi niet meer het NEC shirt aan moest trekken was in de minderheid. Ondanks de andere mening van deze groep werd er wel met begrip gereageerd door supporters die  er anders over dachten: "Wat had hij dan verwacht, dat hij hier weer met applaus ontvangen werd?"

Saidi las de teksten en reageerde gelaten. Bij het afwerken gingen twee ballen hoog over de ballenvanger, waarop meteen weer de Nimweegse droge humor het ijs brak: "Nou stuur ‘m toch moar weg, want voetballend hebbe we zo oek niks oan um"  

De reactiemogelijkheid staat open. Laten we hopen dat de respectvolle lijn hier doorgezet wordt en dat we niet de reactiemogelijkheid uit moeten zetten. Iedereen kan en mag een mening over Saidi hebben, maar dat kan wel op een normale manier!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.