Rommedahl: “Mijn rendement moet omhoog”

Dennis Rommedahl ontpopte zich in het bekerduel met SC Heerenveen tot de gevaarlijkste aanvaller van NEC. Ondanks de dreiging van de Deen verloren de Nijmegenaren woensdag de kwartfinale in Friesland met 3-1.

"We hadden hier veel meer uit kunnen halen", beseft Rommedahl, die door blessureleed lang geen wedstrijden speelde. "We waren geruime tijd zelfs de beste ploeg. We moeten onszelf verwijten dat we niet meer kansen hebben afgemaakt. Na de 1-0 voorsprong scoort Heerenveen bovendien direct vanaf de aftrap de gelijkmaker. Het leek wel alsof we niet goed bij de les waren. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren."

In de tweede helft besliste Heerenveen het duel door treffers van Patrik Ingelsten en Viktor Elm. "Die goals hebben we eigenlijk zelf weggegeven", zegt de Ajax-huurling, die ook kritisch is op zijn eigen optreden in het Abe Lenstra Stadion. "Ik heb enkele kansen gekregen, maar geen doelpunt gemaakt. Mijn rendement moet dus omhoog. Misschien ben ik toch nog niet helemaal in vorm."

Ondanks de uitschakeling blikt Rommedahl tevreden vooruit. "Met ons spel was verder weinig mis. Als we zo blijven voetballen, komt het wel goed. Bovendien is het bereiken van de kwartfinale van de KNVB Beker al heel mooi voor een club als NEC. Daarnaast hebben we dit seizoen natuurlijk ook in de UEFA Cup ons visitekaartje afgegeven. De komende maanden gaan we voor een goede eindklassering in de Eredivisie."

Bron: FC Update

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.