Schöne: “Ik ben de laatste weken vooruitgegaan”

Lasse Schöne staat al een tijdje aan de kant met een blessure aan zijn knie. "Ik ben de laatste weken vooruitgegaan. Ik kan volgende week zelfs beginnen met hardlopen op de loopband." Op de band moet gekeken worden hoe de knie van Schöne reageert op de trillingen van het lopen. "Als dat allemaal goed gaat, duurt het niet zo lang meer voordat ik terug ben." zo laat hij weten tegenover Goal.com.

Ook over de WK-loting had Lasse nog een mening. ‘Zijn’ Denemarken neemt het tijdens het WK op tegen Nederland, Japan en Kameroen. Over de loting is Schöne zeer te spreken: "Ik vind het leuk dat we tegen Nederland moeten spelen. Het is een van de beste teams in Europa." In de groep zitten ook nog Kameroen en Japan. "Ik denk dat we wel kansen hebben in deze groep. Het zijn allemaal voetballende ploegen en dat ligt Denemarken wel goed. Bovendien hebben we al laten zien dat we goed kunnen voetballen tegen grote ploegen." Denemarken eindigde in de kwalificatiereeks boven Zweden en Portugal. "Je moet Denemarken zeker niet onderschatten."

Schöne hoopt dat hij nog kans heeft om zich in de Deense selectie te spelen voor het WK "Ik hoop dat ik een telefoontje krijg van de bondscoach om te horen dat ik er dan bij zit. Ik wil me de laatste wedstrijden die kan spelen laten zien."

Contact met bondscoach Morten Olsen heeft hij regelmatig. "Hij zei laatst dat de blessure een voordeel kan zijn, omdat ik dan vrij fris ben. Ik heb geen zware competitie achter de rug." Zijn grootste concurrenten voor zijn positie, onder andere Jon Dahl Tomasson van Feyenoord en Thomas Kahlenberg van VfL Wolfsburg, zullen dat wel hebben. 


Na de winterstop hopelijk weer te zien in De Goffert

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.