Schöne bespeurt wilskracht bij NEC

Het leek een achterstand die met tien man niet ongedaan gemaakt kon worden, maar toch deed NEC het. Met wilskracht weliswaar. Op de Vijverberg speelde het een uur met tien man, stond het een kwartier voor tijd met 2-0 achter, maar mede door Lasse Schöne werd er een punt uit het vuur gesleept. Schöne scoorde nota bene tegen zijn oude club De Graafschap.

Pijnlijke treffer?

"Ik had geen pijn of zo, maar ik wilde gewoon niet het veld rondlopen en juichen. Ik ben wel blij, want we hebben de punten hard nodig voor het bereiken van de play-offs", zei Schöne na afloop over zijn doelpunt. Heeft zijn oud-club De Graafschap de punten niet harder nodig in strijd tegen degradatie? "We hebben allebei de punten hard nodig. Ik gun De Graafschap het beste en ik hoop van harte dat ze in de Eredivisie blijven natuurlijk."

De analyse over de wedstrijd volgde. "We waren in het eerste half uur heel goed, tot aan die rode kaart, want in de tweede helft waren we helemaal niet goed. We hadden geluk dat Babos de penalty fantastisch stopte."

De Deense aanvallende middenvelder van NEC zag dat zijn team na de 2-0 veerkrachtig werd. "Na die 2-0 werd het heel lastig. Maar er gebeurde iets in het team. Het werd ineens alles of niks en we geloofden erin, we hadden niks meer te verliezen."

Terugkeer bevalt Schöne goed

Dat had zijn oude club De Graafschap wel. Wat voor gevoelens overheersen na de terugkeer? "Ik ben blij om terug te zijn. Het is hier heel gezellig", zei de man die zijn voormalig werkgever dieper in de problemen kopte met een fantastische kopbal. "Dat we de 2-2 dan nog maken… Dat was gewoon nodig voor ons."

Het duel ging op en neer en de spelers legden veel meters af. "Inderdaad, ik ben wel aardig moe nu. Ondanks dat ik tegen m’n oude club speel, heb ik toch een goed gevoel overgehouden aan deze wedstrijd. Vooral de laatste twintig minuten waren goed. Ik ben tevreden met één punt."

Bron: ELF Voetbal

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.