Schöne: “Ik sta hier vol ongeloof”

NEC heeft zaterdag voor de achtste keer op rij geen overwinning geboekt. NAC Breda nam volledig onterecht de drie punten mee uit Nijmegen. Lasse Schöne, spelmaker van NEC, stond na afloop vol ongeloof in de catacomben van De Goffert. "Het is onbegrijpelijk."

Tegendoelpunten op verkeerde momenten

"Heel erg pijnlijk. We waren 90 minuten lang beter en na de wedstrijd sta je met lege handen, het is onbegrijpelijk", stond Schöne na afloop met de mond vol tanden. "Ze hebben werkelijk bijna niks gehad en ze maken er drie en wij twee. Het was in ieder geval niet zo bedoeld dat wij gingen winnen."

Over het spel van NEC kon de Deense smaakmaker tevreden zijn, maar over de afloop niet. "We spelen goed en creëren kansen en we maken goals. Zij scoren gewoon op de verkeerde momenten. Net voor rust, net na rust. Dat zijn momenten dat we niet 100 procent geconcentreerd zijn. Dat is heel jammer, want deze wedstrijd had je gewoon moeten winnen. NAC was nergens. Nu sta je hier toch vol ongeloof."

Drie punten bij PSV

De spelmaker zag dat zijn ploeg niet goed gefocust was. Waar ligt dat aan? "Als ik daarop het antwoord had, hadden we nu eerste gestaan. Misschien waren we te snel met onze hoofden in de kleedkamer, en zijn we ze vergeten in de tweede helft. Ik weet het niet."

Volgende week wacht PSV-uit voor NEC. Schone onderkent dat de Nijmegenaren zes punten nodig hebben om nog enigszins mee te doen om een plaatsje in de play-offs. Is het wel haalbaar, drie punten in Eindhoven? "Je ziet hoe NAC hier drie punten pakt, dan denk ik zeker dat het haalbaar is om drie punten in Eindhoven te pakken. Het wordt zeker niet makkelijk, maar we moeten wel gewoon winnen."

Bron: Goal.com

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.