Schöne acht NEC niet kansloos in Heerenveen

NEC-middenvelder Lasse Schöne zal woensdagavond in de kwartfinale van de KNVB beker aantreden tegen zijn oud-werkgever SC Heerenveen. Volgens de 22-jarige Deen is de Friese club licht favoriet om zich te kwalificeren voor de halve finale. “Als je PSV in eigen huis kunt verslaan, ben je in vorm", vertelt Schöne via de officiële kanalen van Heerenveen. "SC Heerenveen zit mometeel in een flow, terwijl wij door de inspanningen van de laatste weken juist iets in minder goede doen zijn.”

Toch acht de NEC-speler zijn eigen ploeg ook niet kansloos. “Als we niet snel achter komen, liggen er kansen. Er moet een winnaar komen, dus moet Heerenveen op een gegeven moment risico nemen. Als we de strijd kunnen mijden en het voetballend op kunnen lossen, kunnen we Heerenveen een moeilijke avond bezorgen.”

Schöne werd op zestienjarige leeftijd gescout door Heerenveen, maar wist nooit door te breken bij de Friese club. Na twee jaar voor De Graafschap te hebben gespeeld, tekende hij begin dit seizoen een driejarig contract bij de club uit Nijmegen. In 25 competitieduels maakte de Scandinaviër tot dusver dit seizoen drie doelpunten.

Bron: SC Heerenveen

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.