Sibum neemt plaats naast Mark Otten…

…op het bankje van de langdurig geblesseerden. De officiële site komt vandaag met het nieuws waar supporters al bang voor waren: Sibum ligt er langdurig uit en komt waarschijnlijk pas na de winterstop weer in actie. Voor de volledigheid hieronder één op één het interessante artikel van de site:

Zoals vele N.E.C. fans hebben gemerkt, ontbreekt Bas Sibum de laatste weken op trainingen en wedstrijden. MRI-onderzoeken hadden eerder al uitgewezen dat door nog onbekende oorzaak vocht in het linker heupgewricht was gekomen. Hieruit volgde een advies van absolute rust. Afgelopen week zijn fysiotherapeut Han Tijshen en N.E.C. speler Bas Sibum afgereisd naar het Wellington Hospital in Londen voor nader onderzoek. In samenspraak met specialisten vanuit het Canisius-Wilhelmina Ziekenuis, vanuit het Wellington Hospital en de medische staf van N.E.C. is besloten een langdurige rustperiode in te lassen. Het proces zal tussentijds nauwlettend in de gaten worden gehouden door MRI-onderzoek en zal moeten zorgen dat het vocht volledig verdwijnt. Naar verwachting is de 26-jarige middenvelder tot en met de winterstop uitgeschakeld.

“Rust zal de enige therapie zijn om het probleem te verhelpen. Zowel wij van de medische staf als Bas Sibum moeten hierin berusten. Het zal de komende tijd dan ook beperkt blijven tot fietsen en krachttraining”, aldus Han Tijshen.

Bas Sibum reageert berustend, maar ziet tekenen van herstel: “Ik vind het hartstikke vervelend. Ik voel me fit, maar het vocht beperkt me in mijn mogelijkheden. Ik zal dan ook luisteren naar de medische adviseurs en ga verder met mijn revalidatie.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.