Snelle man uit Burundi valt weer goed in

Saïdi Ntibazonkiza hoopt zijn basisplaats snel terug te krijgen.

Sinds de komst van Dennis Rommedahl is Saïdi Ntiba­zonkiza zijn basisplaats kwijt, maar de frivole aanvaller viel, net als twee weken geleden tegen Feye­noord, ook gisteren tegen Heeren­veen zeer verdienstelijk in.

De man uit Burundi stond koud vijf minuten binnen de lijnen toen hij Brian Vandenbussche tot een katachtige redding dwong. De Belgische goalie moest gestrekt naar de bovenhoek na een kopbal van Ntibazonkiza, die ook daarna opmerkelijk veel kopduels won van zijn veel grotere bewaker Go­ran Popov.

„Het jumpen ging aardig”, sprak de kleine flankspeler, terwijl hij voor­zichtige slokjes van zijn kokos­melk nam. Kwikzilverachtig waren zijn passeerbewegingen geweest. En dat op een veld waar het steeds moeilijker werd om de bal onder controle te houden. „Het veld was niet goed”, zei Ntibazonkiza zachtjes.

Hoewel hij in 2009 alle wedstrij­den op de bank begon en er vaak ook bleef, prijkt zijn naam nog steeds bovenaan de topscorerslijst. Net als Youssef El-Akchaoui staat hij op vijf doelpunten. Hij wil er graag meer maken. „Maar dan moet de trainer me wel opstellen. Ik blijf mijn best doen. Tijdens de training. Als ik mag invallen. Ik wil graag spelen. In de kleedkamer zei de trainer dat ik zo moet door­gaan. Ik hoop dat ik snel weer een kans krijg.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.