Strijdend NEC laat Twente in de slotfase ontsnappen

In een bizarre wedstrijd heeft NEC uiteindelijk met 4-3 verloren van koploper FC Twente.

NEC startte met routinier Patrick Pothuizen in de basis. Na tien seconden moest doelman Babos al ingrijpen bij een inzet van Perez. Davids brak door maar schoot in handen van Boschker, terwijl Vleminckx volkomen vrij stond bij de tweede paal.

Na een kwartier was het wel raak via een mooi geplaatst schot van John Goossens. Lang kon NEC echter niet genieten van de voorsprong, want Perez schoot een vrije trap keurig in de kruising: 1-1. NEC drong meteen weer aan met pogingen van Davids en Vleminckx. Na een handige pass van Ruiz zette N’Kufo het efficiënt spelende Twente op voorsprong. Stoch kwam naar binnen toe en zorgde voor 1-3.

NEC was de weg kwijt, Twente was even heer en meester in de Goffert maar verzuimde verder uit te lopen. Na een uitstekende actie van de sterk spelende Goossens kon Vleminckx met zijn vijfde competitietreffer NEC terugbrengen in de wedstrijd. Even later scoorde de Belg weer na een schitterende pass van Pothuizen en zo bracht hij de ongebruikelijke ruststand van 3-3 op het scorebord.

Na rust drong Twente veel nadrukkelijker aan. NEC kwam met tien man te staan nadat Vleminckx rood kreeg vanwege natrappen naar Douglas. Een duikkopbal van Stoch werd nog net gekeerd door Babos. Met elf tegen tien was Twente toch niet echt dominant.  NEC kwam er zelfs enkele malen gevaarlijk uit en Twente reageerde zich af met bizarre tackles op Nijmeegse benen. Babos voorkwam een doelpunt van Perez en kwam attent zijn doel uit toen Stoch op snelheid doorbrak. Onder leiding van Patrick Pothuizen hield NEC stand, maar met een geschampte kopbal besliste Ruiz vlak voor tijd het krankzinnige duel in het voordeel van de Tukkers.

Klik hier voor de statistieken van NEC – FC Twente.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.