Strijdplan Lodeweges komt uit

Of hij niet vond dat zijn ploeg de punten gestolen had, luidde de vraag aan Dwight Lode­weges na afloop van AZ-NEC (0-1). „ Zal me worst wezen”, ant­woordde de trainer met een min­zame glimlach. Terwijl collega Ronald Koeman zich naast hem zat te verbijten, glom de 51- jarige oefenmeester als een gepoetste kastanje. Zijn defen­sieve strijdplan was precies uitge­komen zoals hij het zich had voor­gesteld. „En dat had ik ook gezegd als we met 2-0 verloren hadden.”

„Ik had AZ de laatste weken twee keer aan het werk gezien. Met na­me ADO had ons het goede voor­beeld gegeven. We wilden voorko­men dat hun spitsen met het ge­zicht naar onze goal zouden ko­men te spelen, want dan zijn ze nauwelijks af te stoppen. Dat bete­kende dat we geen ruimte moch­ten weggeven, bovendien moesten we er voor zorgen dat AZ weinig tijd kreeg voor de inspeelpass. We zijn daar heel aardig in geslaagd. Ik vind wel dat we zelf te weinig heb­ben gedaan als we in balbezit kwa­men. We zijn nog altijd niet bru­taal genoeg” Lodeweges was ingenomen met het feit dat Lorenzo Davids de win­nende treffer voor zijn rekening had genomen.

„Goed beschouwd had hij dit seizoen al op drie of vier doelpunten kunnen staan. Het klinkt misschien gek, maar het probleem bij Lorenzo is dat hij te véél doet. Hij duikt overal op en verwaarloost daardoor soms zijn eigen positie. Bovendien kost dat gedraaf soms net dat beetje ener­gie dat nodig is om scherp te zijn voor het doel van de tegenstander. Maar ik moet zeggen: hij doet het steeds beter.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.