Suriname wil Hoekman aanstellen als bondscoach

Danny Hoekman (44) is een van de belangrijkste kandidaten om bondscoach van Suriname te worden. De oud-profvoetballer moet Kenneth Jaliens opvolgen.

Hoekman is momenteel hoofd opleiding van Dubai Club, dat uitkomt in de Tweede Divisie van de Verenigde Arabische Emiraten. Suriname werd dit jaar uitgeschakeld in de strijd om kwalificatie voor het WK van 2010. Hoekman moet als bondscoach de opvolger worden van Kenneth Jaliens, de oom van AZ-verdediger Kew Jaliens.

Hoekman speelde betaald voetbal voor NEC, Roda JC, VVV, Manchester City (Eng), Southampton (Eng) en ADO Den Haag. Na zijn spelerscarrière werd hij trainer, onder meer in de Verenigde Arabische Emiraten en van de Finse club FC Hämeenlinna. Zijn huidige werkgever Dubai Club degradeerde in 2007 uit de hoogste divisie van de Emiraten.

In het seizoen 1986/87 liep de linkeraanvaller een zware knieblessure op na een overtreding van FC Utrecht-doelman Jan Willem van Ede. Hoekman was zo’n anderhalf jaar uitgeschakeld en haalde nadien nooit meer zijn oude niveau. Om die reden spande hij een civielrechtelijke procedure aan tegen Van Ede met een eis tot schadevergoeding. De zaak is nog steeds niet afgerond.

Bron: Voetbal International

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.