Tape voorkomt erger bij ‘enkelpech’ Wellenberg

Het is dat zijn enkel was ingetapet, als voorzorgsmaatre­gel na eerder leed, want anders had de schade zomaar groter kun­nen zijn voor Niels Wellenberg. De rechtsachter van NEC heeft af­gelopen week niet kunnen mee­trainen met de selectie, maar de verwachting is dat hij snel weer fit is. De wedstrijd zondag tegen zijn oude club FC Twente komt echter nog te vroeg.

„Er is wel wat schade aan de enkel­banden, een verrekking of moge­lijk een kleine scheuring”, weet fy­siotherapeut Han Tijshen. „Niels heeft deze week een individueel trainingsprogramma gehad, maar het ziet er naar uit dat hij vrij snel weer kan aanhaken. Hij kan de en­kel al steeds meer belasten, het gaat met de dag beter. Het scheelt dat hij een tapebandage had, nog vanwege de vorige enkelblessure. Dat werkte ondersteunend.”

Wellenberg, bezig aan zijn eerste seizoen bij NEC, had de voorbije weken opvallend veel pech met zijn enkels. In krap twee maanden tijd liep hij drie keer een enkelbles­sure op. Afgelopen zondag in Gro­ningen kreeg hij een tik op zijn lin­kerenkel van Danny Holla die de bal met een uiterste poging pro­beerde binnen te houden. „Er zat meteen een enorm ei op”, zegt Wellenberg. „Ik had gelijk in de ga­ten dat het wel iets ernstiger was dan tegen Sparta. Al met al valt het gelukkig mee, het is in ieder ge­val geen langdurige blessure.”

De 27-jarige rechtsachter heeft afge­lopen week de enkel vooral rust moeten gunnen. „Het is net als met een wond, hè”, weet hij. „Het moet helen. De eerste twee dagen heb ik voorzichtig aan moeten doen. Maar het herstel gaat vrij snel.”
De verdediger heeft in het verle­den nooit last gehad van enkelbles­sures. „Het is dan ook pure pech, denk ik. Tegen Sparta verstapte ik me, nu kreeg ik een tik. Hierna is het ook wel weer even genoeg, dacht ik zo. Na de tweede keer, na Sparta, zei ik al dat ik er een beetje flauw van werd.”

Wellenberg miste dit seizoen vier competitieduels, hij was er zondag tegen FC Twente dan ook wat graag bij geweest. „Maar niet per se omdat het Twente is, hoor. Ik wil gewoon alles spelen. Twente is inderdaad mijn vorige club, ik heb er vijf jaar gespeeld en ken er nog veel jongens. Maar die tijd is ge­weest. Ik baal er altijd van als ik noodgedwongen moet toekijken, maakt niet uit tegen wie.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.