Teruggekeerde Ntibazonkiza heeft vooral spijt

De wedstrijd van Jong NEC liet hij gisteravond aan zich voorbij gaan. Hoewel het belofte­team van de Nijmeegse eredivisio­nist voorlopig zijn thuishaven is, ging de 22-jarige voetballer uit Burundi een mogelijke confronta­tie met de Nijmeegse aanhang lie­ver nog even uit de weg.

Gistermiddag meldde de aanvaller zich eindelijk weer bij De Goffert. Negen weken geleden, een dag voor de openingswedstrijd van het seizoen tegen Feyenoord, had Nti­bazonkiza zijn kont tegen de krib gegooid. De jonge Afrikaan weiger­de nog langer voor NEC uit te ko­men als hij niet een hoger salaris zou ontvangen. Bij NEC waren ze des duivels. De clubleiding wapper­de met een verbeterd driejarig con­tract, mede getekend door Ger La­gendijk, de zaakwaarnemer van Saïdi en kon aantonen dat de spe­ler sinds januari van dit jaar vol­gens de overeenkomst een hoger salaris kreeg overgemaakt.

De voetballer zelf wilde niets van een akkoord weten. Tenslotte ont­brak op het officiële document zijn eigen handtekening. Ook toen NEC beweerde dat er een monde­linge overeenkomst was, haalde de Burundees zijn schouders op. Hij had geen handen geschud. Niks toegezegd. Dus was hij vrij om te gaan en te staan waar hij wilde. NEC gaf hem de hoogst mogelijke boete ( naar verluidt een maandsa­­laris) en stopte met onmiddellijke ingang de betalingen aan de spe­ler. Om de transferrechten veilig te stellen, legde de club het conflict bij de arbitragecommissie van de KNVB, die de kwestie deze week zou behandelen.

Zo ver kwam het dus niet. Want Ntibazonkiza kreeg vorige week spijt en belde technisch directeur Carlos Aalbers dat hij weer wilde komen werken. „Ik heb een fout gemaakt”, zei de voetballer gister­morgen in het krachthonk van het Goffertstadion. „ Daarvoor wil ik mijn excuses aanbieden. Ik ben blij met de kans die ik weer krijg. Ik ga hard trainen. Mijn best doen bij Jong NEC en als het kan, snel terugkeren bij de selectie.”

Over zijn illegale stage bij Red Bull Salzburg wilde hij niets meer kwijt. En nee, er waren geen du­bieuze figuren geweest die hem het hoofd op hol hadden gebracht. „ Ik ben zelf schuld”, zei Ntibazon­kiza nog maar eens. Zondag had hij de zware gang ge­maakt naar de kleedkamer van het eerste. Daar volgde de confrontatie met de spelersgroep die hij toch in de steek had gelaten. „ Ik heb alle jongens mijn excuses aangeboden. Dat was een moeilijk moment. Maar wat gebeurd is, is gebeurd. Ik hoop dat ik het vertrouwen van de groep kan terugwinnen. De trai­ner heb ik niet apart gesproken. Ik heb hem wel de hand geschud. Het liefst laat ik het allemaal ach­ter me. Terugkijken heeft geen zin. Ik kijk vanaf nu liever vooruit.”

Gisteren wezen testen trouwens uit dat hij er conditioneel prima voorstaat. „ Maar ik heb dan ook hard doorgetraind”, zei Saïdi. Voor het eerst weer glimlachend.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.