Tshibamba mist constantheid en hoopt op speeltijd

De naam van Joël Tshibamba zal menig NEC-fan reeds als muziek in de oren klinken. Het product van jeugdopleiding van de Nijmegenaren acteerde al in dertien officiële duels van NEC. Weliswaar kwam hij bij tien van deze duels als invaller binnen de lijnen.

Daar waar oefenmeester Mario Been zijn pupil nog geen vastigheid kan geven, heeft hij bij de beloften van NEC wel een status opgebouwd. Tegen het tweede elftal van De Graafschap werd Tshibamba gebruikt als de diepste spits. “Ik heb in de jeugd 4-4-2 gespeeld, met twee spitsen dus, maar ik kan ook zo spelen”, verklaarde hij tegenover Goal.com.

Kou deert Tshibamba niet
Het contrast tussen de toeschouwer en speler bleek maandag groot te zijn. De zachte maar ijskoude wind die over het veld warrelde maakte het langs de kant slecht vertoeven. Tshibamba had hier – op het veld – naar eigen zeggen maar weinig last van, ondanks het feit dat hij een grote mogelijkheid onbenut liet.

“Last van bevroren tenen? Nee, totaal niet. Ik had een grote kans in de eerste helft. Ik had hem breed kunnen leggen, maar ik zag het niet. Misschien had ik eerder een hoek moeten kiezen. Maar ik had geen last van bevroren tenen.”

De gemiste kans brak NEC uiteindelijk niet op. In de laatste minuut maakte Bastian Weiser van afstand de 0-1.

Hoop op meer speeltijd
Tshibamba is pas twintig jaar, maar het talent druipt van de speler af. Vooral door de fysieke gesteldheid kan Tshibamba zich al meten met bikkelharde verdedigers. Daarbij valt vooral zijn snelheid op.

Gezien de meest recente aanvallende aanwinst van NEC – Dennis Rommedahl – kan de talentvolle speler waarschijnlijk fluiten naar speeltijd. “Tot nu toe zit ik er dan weer wel bij en dan weer niet, ik maak zo mijn minuten. Het is niet constant en ik hoop gewoon om dit jaar meer speeltijd te krijgen”, aldus een ietwat onzekere Tshibamba.

Het ziet ernaar uit dat Kongolees zich vooral op het volgende seizoen moet concentreren. “Wat de nieuwe coach voor me kan betekenen? Ik hoop dat ik onder de nieuwe trainer mijn kans kan pakken. Ik heb toch bepaalde spelers voor me staan en daar kiest Been nu meestal uit. Ik heb het gewoon te accepteren en ik moet hard trainen, meer kan ik niet doen.”


Tshibamba in actie tegen de amateurs!

Bron: Goal.com

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.