Tshibamba sluit druk weekje perfect af

Doelpunt jonge aanvaller betekent nekslag FC Utrecht

Je zou het bijna verge­ten, maar voor Joël Tshibamba was het gisteren alweer zijn vierde optreden in een week. „ Maandag met Jong NEC tegen Ajax, woens­dag ingevallen tegen HSV, donder­dag een hele wedstrijd tegen Jong AZ en nu dan de invalbeurt tegen FC Utrecht”, zei de 20- jarige aan­valler.

De mooiste van de vier? „Da’s niet zo moelijk”, grijnsde Tshibamba. „Vandaag natuurlijk. Het was al­weer een tijdje geleden dat ik ge­scoord had. Thuis tegen Heracles.” Natuurlijk! Kon hij gelijk met zijn tweede gele kaart vertrekken om­dat hij z’n shirt uittrok. Weer die grijns. Nu een tikje beschaamd. „ Zullen we het daar maar niet meer over hebben.”

Liever blikte hij terug op zijn der­de goal van dit seizoen. „ De cor­ner van Rutger was perfect. Ik hoefde alleen maar tegen die bal aan te lopen. Maguire liep zo maar bij me weg. Volgens mij had ik ’m zelfs nog kunnen aannemen.”

De punten waren niet gestolen. „Het was geen hoogstaande wed­strijd op een slecht veld. Toch vond ik dat wij vanaf een kwartier na rust beter werden dan FC Utrecht. De overwinning is dan ook terecht.” En was goed voor het zelfvertrouwen, zo bleek. „ Donderdag tegen HSV weten we wat ons te doen staat. Snel scoren. Achterin dicht houden en zorgen dat het 4- 0 wordt”, zei Tshibamba. Een tikkeltje overmoedig mis­schien. Maar wat geeft dat.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.