Tweedeklasser in plaats van ‘Nederlandse topper’ voor KV Mechelen

Net zoals NEC, dat alles in het werk stelt om het programma van de voorbereiding weer op de rails te krijgen, had ook KV Mechelen met de afgelasting van de wedstrijd van komende zaterdag een gaatje te vullen. De wedstrijd tegen NEC was immers bedoeld als afsluiting van de jaarlijkse Fandag. De leemte is inmiddels gevuld door Beveren als tegenstander vast te leggen.

Hoewel dat ons een best aardige tegenstander lijkt, spreekt de naam in vergelijking met NEC in België minder aan. Fandag organisator Gert Van Dyck: Ik heb zelf een zoontje van negen en vroeg me ook af hoe ik moest uitleggen waarom zijn grote held niet naar de fandag kwam, dat er zaterdag geen Nederlandse topper, maar een Belgische tweedeklasser op bezoek komt." Nederlandse topper? Wij?? Gelukkig komt het toch nog helemaal goed met de Fandag. Weer Van Dyck: "En weet je, het viel best wel mee. De vragen kwamen wel, maar waren anders dan ik gedacht had. Zullen er nog springkastelen zijn? En hindernissenbanen? Ik kan toch nog wel handtekeningen krijgen van de spelers van KV? Het vuurwerk gaat toch wel door, hé? Na telkens bevestigende antwoorden te kunnen geven, bleef de glinstering in zijn ogen."

We hopen dat KV Mechelen ondanks het ontbreken van de Nederlandse topper een geslaagde dag heeft. En, mocht het passen in alle Europese beslommeringen en de internationale oefentoernooien die onze club normaal gesproken afwerkt, dan zouden wij fans het best leuk vinden volgend jaar nog eens te proberen de grote held naar de Fandag te brengen.


Zaterdag aan het werk in de kraker tegen Telstar ipv afscheid op de Fandag

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.